Det dröjde över 20 år innan vi fick ett nytt och bra skateboard spel som inte är nytt utan egentligen bara en remake, Tony är tillbaka.

Det har släppt ett och annat spel som fokuserar på skateboarding men aldrig något som riktigt lyckats, alltid saknades det något eller så var känslan i spelet inte alls så som vi vill ha det eller är vana vid.

Det ryktades fram och tillbaka om att ett helt nytt Tony Hawk’s Pro Skater skulle vara på gång, men så var inte fallet utan istället är det nya versioner av första och andra Tony Hawk’s Pro Skater där första spelet släpptes 1999 första gången.

Jag spelade en hel del Tony Hawk’s Pro Skater 1 i mina yngre dar där man gjorde allt för att få till rätt kombo för dom olika tricksen. På den tiden tänkte man inte på känslan i spelet eller ens grafiken, vi fick helt enkelt ett riktigt bra spel där vi får åka skateboard och det var egentligen allt som krävdes för att göra oss glada.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Nu när man har lite mer erfarenhet och lite mer krav så får Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 kämpa på många sätt. Det första jag lägger märke till är helt klart musiken som följt med, men även kontrollerna. Känslan i spelet och spelmekaniken är nog bland det viktigaste som gör att man faktiskt vill fortsätta spela.

Det är fortfarande fokus på att få till rätt kombination så rätt tricks görs, man måste ha rätt timing, rätt hastighet och en hel del tålamod. Nu finns det fler tricks är i originalet vilket jag inte riktigt kan minnas men helt klart ett plus och kanske något man väntat sig också.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Grafiskt så har utvecklarna som är Vicarious Visions kanske mest kända för tidigare Crash Bandicoot: Nsane Trilogy nu senast gjort om allt från grunden och då kan man ändå tycka att det ska se bra ut, då man haft bra förutsättningar, men icke. Grafiken är hemsk, många gånget extremt hemsk där jag ärligt talat hellre spelar originalet för där vet jag att man inte kunde göra det mycket bättre. Fördelen är att grafiken flyter på fastän att det kan se bedrövligt ut ibland, men detta är något jag förväntade mig skulle vara betydligt mycket bättre.

Dock har det kommit till lite verktyg i spelet där vi bland annat kan skapa egna skateparker som jag inte kan minnas om det fanns i originalet men är helt klart ett plus denna gången. Det går även att skapa sin egen skater om behovet skulle finnas.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2

Musiken finns där, ett stort måste tillsammans med känslan och dom olika banorna att köra runt i. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 är helt klart ett spel värt att testa om man är ett gammalt fan, dock får man nog nöja sig med att det grafiska inte är det bästa men äntligen får vi åka skateboard säkert i soffan och låta Tony ta alla fallen från rampen.

i samarbete med PriceRunner

 

BETYG
Grafik
3
Ljud
5
Känsla
5
Miljö
3

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.