Man of Medan är efterlängtad men faller ganska snabbt redan från start, dock blir det bättre med tiden och valen man gör blir viktigare än nånsin.

Until Dawn är ett spel som tyvärr endast kom till Playstation 4 men som fångades mångas uppmärksamhet främst för hur storyn i det spelet verkligen går in på djupet och varje val man gör avgör i slutändan hur allting ska sluta.

Gänget bakom Until Dawn som är Supermassive Games är tillbaka och denna gången handlar det om Man of Medan där vi ännu en gång är ett kompisgäng men där allt går fel redan första kvällen.

Vi är ett dykargäng som är ute efter äventyr, som vill utforska ett flygplansvrak som kraschat i Stilla Havet under andra världskriget och med förhoppningar om att hitta guld eller något värdefullt. Karaktärerna som är med denna gången är

 1. Fliss
 2. Conrad
 3. Julia
 4. Brad
 5. Alex

Alla fem karaktärerna har sina unika egenskaper som man antingen kan välja att dra nytta av i olika konversationer eller helt enkelt bara välja din egna väg på vad du tycker eller tro kan vara bäst. Jag väljer nu att inte berätta nånting mer om själva storyn i spelet då det är just storyn hela spelet bygger på, det jag kan säga att valen man gör i t.ex dialogerna kan vara väldigt avgörande längre fram.

Grafiskt sett är Man of Medan helt klart bland det bästa jag har sett i ett spel på väldigt länge. Detaljerna på karaktärerna är helt otroliga, miljöerna som man spelar på kan variera så stort och det är verkligen fokus på detaljer här. En liten detalj som jag fastnade för extremt är alla kameravinklar som man valt att ha i spelet, eftersom man spelar i tredjeperson så är det fast kameravinkel som gäller och här har utvecklarna verkligen valt intressanta vinklar och ibland vinklar som har olika syften.

Det jag nästintill hatade mest med Man of Medan som jag inte hoppas kommer tillbaka är spelets QTE (quick time event) som kan komma väldigt plötsligt, när man är helt inne i dialogerna som karaktärerna pratar om och plötsligt så måste man trycka på en specifik knapp på nån sekund och det som gör allt detta ännu värre är att dessa QTE-event kan påverka storyn och hur allting slutar. Har inget emot att QTE finns i ett spel men inte mitt i en dialog som man lägger all fokus på och ibland kanske lägger ifrån sig handkontrollen eller tangentbordet då.

Ett stort plus är dock att det går att spela Man of Medan i co-op och man kan ta sig igenom denna innehållsrika story tillsammans med någon annan eller andra. En unik funktion som man inte är van vid att se i spel som Man of Medan men som uppskattas och som gör allting ännu roligare att spela ett lite läskigare spel tillsammans med sina vänner.

Dialogerna kan dock vara lite svaga denna gången, fastän att vi har en massa olika alternativ när det gäller just dialogerna kan dom många gånger kännas hjärtlösa där röstskådespelarna inte allt gör ifrån sig sitt bästa, det blir ganska trötta dialoger och ibland tråkiga och uttjatade. Det är just dialogerna i ett spel som Man of Medan som är viktiga men tyvärr faller denna gången.

Men precis som Until Dawn är Man of Medan unikt på det sättet att det finns flera olika slut, som jag nämnt tidigare så är varje val man gör i spelet unikt och ger ett annat slut i spelet och det ska finnas totalt 12 olika slut och har man tålamod går finns det alltid möjlighet att spela om spelet hela 12 gånger.

Man of Medan är tyvärr inget långt spel, jag tog mig igenom första gången på ungefär fem timmar detta kan man tycka är kort och jag kan hålla med till en viss del, dock så är omspelsvärdet högt då storyn kan bli väldigt annorlunda andra eller tredje gången mot första om man väljer helt andra alternativ vid dialogerna.

Jag hade kul med Man of Medan, jag fastnade för storyn första gången jag spelade igenom hela spelet, jag tog mitt beslut att spela igenom det en andra gången också där slutet och flera val man gjorde verkligen överraskade mig och inte alltid blev som jag hade tänkt mig. Men efter andra gången så känner jag att det räcker och jag inser ganska snabbt att spelet inte är så mycket skräck som jag hade hoppats på, det är lite mer thriller som har sina läskiga stunder men som är långt ifrån skräck enligt mig men ger fortfarande nöje och en helt ok story.

The Dark Pictures Anthology: Man of Medan
 • 9/10
  Grafik - 9/10
 • 5/10
  Ljud - 5/10
 • 7/10
  Story - 7/10
 • 7/10
  Miljö - 7/10
7/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI RTX 2080 Gaming X Trio (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro
Skärm: Philips 4K 436M6VBPAB (Vårt test)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


3 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.