Spyro the Dragon har aldrig sett så bra ut som den gör idag och vi kan nog säga att det inte alltid var bättre förr.

Först fick vi ta del av en rejäl remaster av Crash Bandicoot som var riktigt bra och ett enormt lyft och hade minst lika kul och minst lika frustrerande i remaster-versionen som i originalet.

Nu är det alltså dags igen och det är Spyro som får sig ett lyft och tro det eller ej men det är 20 år sedan Spyro the Dragon släpptes första gången och att ge spelet denna remaster kommer perfekt och vilken skillnad, enorm!

Jag har spelat Spyro när det släpptes första gången men inte alls så mycket som jag hade hoppats på och nu har man alltså fått chansen igen och spelet har fått sig ett rejält lyft grafiskt samt att man gjort allt för att behålla känslan i spelet. Spyro har i mina ögon alltid varit en liten tuffing som vill göra bra för sig men behöver ibland även göra sådant som inte alla tycker om, precis som det ska vara.

Det som jag oftast är orolig över när vi får dessa stora remasters är hur känslan för spelet när man styr karaktären kommer att bli, men det märks tydligt redan från start att detta är något utvecklarna är noga med och är något dom vill ska finnas kvar även om spelet ser betydligt bättre ut än tidigare.

Spyro Reignited Trilogy består av tre Spyro spel som är

 1. Spyro the Dragon
 2. Spyro 2: Ripto’s Revenge
 3. Spyro: Year of the Dragon

Jag har innan denna samling endast spelat första Spyro spelet när det släpptes så nu nästan 20 år senare får man alltså chansen att spela dom två andra spelen också.

Spelmekaniken som man använde redan slutet på 90-talet i spel som Spyro är imponerande där man lyckats få med springa,hoppa,glida samt “dasha” in i fiender eller andra hinder. Allt detta finns även nu och det är riktigt skönt att inte behöva hålla koll på 15 olika knappar eller kombinationer utan här är det enkelt, precis som det var 1998.

Det största lyftet är inte helt oväntat det grafiska och vilket lyft, Toys for Bob som är gänget bakom Skylanders är även gänget bakom denna remaster som till det grafiska har gjort ett riktigt jobb och det märks att man verkligen gjort detta med passion och med stort intresse för just Spyro. Grunden finns där för Spyro-spelen när det kommer till story, karaktärer och röster/manus men allt det grafiska har gjorts om helt och hållet och det är svårt att tro att det första Spyro faktiskt släpptes 1998 och nu fått sig ett stort lyft som jag verkligen tycker om och har svårt att släppa spelet.

Alla dialoger och all musik från dom tidigare spelen följer med vilket är ett måste och som skapar känslan förutom det grafiska. Musiken är helt klart musik som påminner mycket om hur spelen var förr i tiden och på den biten var det bättre för enligt mig.

Den ända nackdelen med dessa äldre äventyrsspelen är att dom inte är särskilt långa och man får inte jätte många speltimmar i alla tre spelen.

Jag hade aldrig haft tanken på att packa upp mitt första Playstation för att spela Spyro men nu har jag helt klart en bra anledning att gå tillbaka till den söta lilla tuffa draken vilket jag gjort med ett leende och till en början var jag lite emot dessa remasters av gamla klassiker främst för att man är rädd detta ska förstöra, men utvecklarna har verkligen visat vad dom kan och känslan behålls även om spelet ser grafiskt och modernt ut.

Nu ser jag fram emot att flera klassiker ska få sig denna enorma remaster där vi redan har fått två riktigt bra Crash och nu Spyro så framtiden för dessa remasters ser helt klart ljus ut.

Vi kan kort och gott säga att det inte alltid var bättre förr men tack vare det som hände förr har vi samma nöje 20 år senare men betydligt snyggare.

Spyro Reignited Trilogy
 • 9/10
  Grafik - 9/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 8/10
  Miljö - 8/10
 • 5/10
  Story - 5/10
7.5/10

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.