Recension: Sea of Thieves

Piratspel är inget vi får ta del av allt för ofta men nu äntligen och hypen har varit enorm, men lever Sea of Thieves upp till hypen som har skapats månader innan?

Rare har i nästan fyra år jobbat på Sea of Thieves och ganska tidigt in i utvecklingen av spelet bekräftades detta piratspel och redan från dag ett blev vi nyfikna, väldigt nyfikna men vi visste egentligen ingenting om det.

Något år senare fick vi lite mer information, det handlar om en öppen värld, med massa öar och en massa olika områden att utforska.

När man slängs in i Sea of Thieves-världen så får man till en början välja mellan att styra ett större skepp (Galleons) med tre eller fyra i laget eller så kan man välja ett mindre skepp (Sloops) som man kan styra själv eller tillsammans med en annan. Sen börjar äventyret, man kan välja tre olika slags uppdrag vid varje Outpost (bas) och det är därefter som äventyret börjar ute tills havs.

När vi väl kommer ut till havs så är vår första reaktion på vattnet, på havet. Så realistiskt och vågorna gör verkligen att styra skeppet blir svårare, utmanar oss och det gäller att rätta in seglet rätt beroende på vindens riktning. Dom olika uppdragen kan variera, antingen ska vi hitta en skattkista där vi får en bild på vilken ö denna kista befinner sig på sen är det bara att hitta denna ö och åka ut för att gräva upp kistan. Ett annat uppdrag kan vara att samla in olika djur såsom ormar, grisar eller kycklingar för att sedan sälja och få guldpengar för. Tredje valet är att man ska döda en redan död kapten som nu är ett vandrande skelett på en specifik ö, ibland är det inte bara att skjuta eller fäktas mot detta skelett kapten utan man måste ha dagsljus eller kasta vatten på dom eller något helt annat som man får ta reda på under tiden, där rekommenderas oftast att man är två eller fler.

Och det som ni läste ovan är i stort sett det man har att göra i Sea of Thieves, man samlar på sig skatter och dylikt som man sedan ska segla till en outpost för att sälja och får pengar samt att man kan få erfarenhetspoäng för dom olika typer av uppdragen, ju högre upp man kommer ju svårare och mer får man i belöning.

Sea of Thieves går att spela själv om man vill det, men det är verkligen inte som rekommenderas utan Sea of Thieves är verkligen ett spel man ska spela med minst en vän till men ju fler ju bättre, max tre andra vänner dock. Att spela och gå ut på äventyr med sina vänner är bland det roligare jag har gjort i ett spel, men tyvärr dröjer det inte länge innan det roliga blir mer uttjatat, man repeterar saker om och om igen. Det ända som kan göra att det inte blir lika repetitivt är att vi möter andra piratskepp som vi antingen kan fly ifrån eller om vi väljer att strida och hoppas att dom har skatter till oss på sitt skepp.

Just dessa PVP-strider kan bli riktigt underhållande och utmanande på flera sätt, vi har varit med om när en ensam pirat har lyckats få ner tre spelare utan problem och detta genom att ha annan taktik och har koll på hur man ska styra skeppet helt ensam, låter svårt nästan omöjligt men helt klart möjligt.

Sea of Thieves är ett spel som redan från dag ett hade enorma potential och har det fortfarande, utförandet för en “färdig” produkt blev kanske inte riktigt som vi hade hoppats på. Sea of Thieves är fortfarande ett väldigt underhållande och roligt spel, men tyvärr känns det mer som ett “early access” spel än ett färdigt spel, något som vi hoppas kan stämma och att vi får se betydligt mer från Rare i framtiden med stora uppdateringar.

Omdöme

Sea of Thieves har en relativt stor värld att utforska där 80 procent är vatten, men det är också det som det hela lite mer speciellt och lite mer unikt. Tyvärr så blir Sea of Thieves ganska snabbt uttjatat och vi gör om samma saker om och om igen och tyvärr blir det inte mycket svårare heller utan man tar sig igenom uppdragen relativt snabbt förutom när man ska leta efter skatterna eller fienderna.

Sea of Thieves har enorm potential men vi är inte riktigt där än, kanske om något år.

Sea of Thieves
 • 7/10
  Grafik - 7/10
 • 6/10
  Ljud - 6/10
 • 4/10
  Story - 4/10
 • 6/10
  Multiplayer - 6/10
5.8/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI GTX 1080 Ti Gaming X (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.