Dags för ett exklusivt spel till Playstation 5 och det märks snabbt att det är exklusivt, främst i grafik och känsla, men det andra då?

jag ska vara ärligt från start och säga att Returnal är ett spel som hamnade under min radar, plötsligt fick vi chansen att recensera spelet och det var även då jag blev nyfiken.

Jag hade noll koll på vad Returnal var för spel så förväntningarna var på något sätt ändå höga, främst för att jag tog reda på att det är ett PS5-exklusivt spel och just dessa spelen brukar inte göra en besviken precis.

Returnal börjar intressant, man få se en filmsekvens där vi flyger först i rymden, vi jobbar på oss ner på en planet för att sen kanske inte helt oväntat krascha på denna planeten, dags att ta reda på vart vi är och hur vi ska ta oss härifrån. Men detta ära bara början, detta är början på ett äventyr som kommer upprepas 100-tals om inte 1000-tals gånger.

Returnal

Returnal är ett actionfyllt spel där man ska ta sig igenom som olika ”rum”, det kan vara ett rum fullt med fiender, eller med ett pussel eller bara ett rum som ger en ny utrustning, vapen m.m. Men det är även här problemet komemr sen, eller inte problemet utan det som spelet faktiskt går ut på.

Skulle man dö, förlora, helt enkelt bli av med sitt liv, så börjar man om hela denna resa vid sitt skepp detta med alla framsteg man gjort, man början alltså från noll igen med nya ”rum” att ta sig igenom och om du har otur svårare eller om tur lättare utmaningar.

Det är detta Returnal går ut på, dör man ofta så får man helt enkelt göra om samma sak om och om igen, flera gånger om. Men när man väl lyckas, när man hittar ett rum eller möter en boss som man vinner över så är känslan obeskrivlig, belöningen som Returnal faktiskt ger en när man lyckas med något och när man tar sig framåt är ett stort plus.

Sen finns det många andra intressanta mekaniker och berättelser i spelet, mycket mystik där man t.ex hittar olika lik under spelets gång och flera gånger om kan det vara ens egna lik och då är frågan hur har den hamnat där och vad har det för betydelse?

Returnal

Returnal har en massa mystik i sig, mycket spännande och mycket överraskande som jag ska vara tyst om då jag tycker detta helt klart är något man ska ge en chans att uppleva.

Grafiken i Returnal är inte helt oväntat det bästa vi sett på konsol hittills, så mycket detaljer, hur ljusförhållanden kan skilja sig i spelet och mycket som händer och visas på bilden fastän det kan vara väldigt mörkt. Det är som sagt ett exklusivt spel till Playstation 5 som är en konsol med kraft så jag hade inte väntat mig något annat än toppgrafik med mycket detaljer och stämning som krävs i ett spel som Returnal.

Eftersom vi har Dualsense-handkontrollen att jobba med så har utvecklarna nyttjat på dess funktioner, inte bara är vibrationerna i handkontrollen extremt detaljerade, men även dom adaptiva triggers har funktion, trycker man in L2 lite bara, halvvägs så använder man vapnet standardläge, trycker man inte L2 hela vägen så använder man helt plötsligt vapnets specialförmågor. Detta är dock en funktion som jag inte är särskilt förtjust i men den finns och något jag ändå uppskattar att man drar nytta av funktioner som Dualsense faktiskt erbjuder.

Returnal

Returnal bjuder även på 3D-ljud vilket inte är något jag testat, men däremot märker jag att det har inte snålats med ljuder, dom få röstskådespelarna som finns är helt klart toppklass, men det bästa är nog dom olika miljöerna som spelet erbjuder där även ljudet ändras och skapar en atmosfär som Returnal ändå erbjuder.

ÖVERSIKT
Grafik
10
Ljud
8
Story
6
Miljö
7

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.