Rage får äntligen en uppföljare och stilen är ny, men spelstilen känner vi igen sedan en tid tillbaka. Det gör dock inte Rage 2 dåligt.

Rage 2 kom lite som en överraskning och detta främst för att första spelet fick väldigt blandade känslor. Jag ska ärligt talat säga att jag har inte spelat första Rage, men det finns i mitt steambibliotek men tyvärr inget jag riktigt velat lägga energi på.

Rage 2 däremot är en annan historia och såg intressant ut redan från första trailern. Rage 2 utspelar sig 30 år efter första spelet och över 100 år sedan asteroiden kolliderade med jorden. Jag märkte inte av att man var tvungen att spela första Rage förutom att det fanns vissa referenser, vissa karaktärer och vapen som kommer från första spelet, men återigen inget måste enligt mig.

Man spelar som en soldat och den sista av just Walkers där uppgiften Walkers har är att skydda och förinta allt och alla som inte är på vår sida, enkelt men Walkers är tyvärr inte särskilt omtyckta av många samtidigt förvånade att det finns en walker kvar. Man får träffa på många karaktärer, man får verkligen höra hur eländigt det är och att det är svårt att båda anpassa sig eller ha ett liv i en värld som i Rage.

Det första jag lägger märke till i Rage 2 är hur spelstilen känner vi igen, vi känner igen att detta är från Bethesda men även att Id Software som är gänget bakom Doom finns med i ett hörn. Inte bara när det gäller allt brutala i spelet utan även spelstilen och hur man kan röra sig, men framförallt tempot i spelet som är extremt högt och det passar mig perfekt. Man ska inte förvänta sig att det går att smyga sig på fienderna i Rage 2 utan istället ska all fokus ligga på pang-på! Man får till och med belöning om man väljer att spela aggressivt och detta genom att bygga upp sin kombo och i sin tur fylla på hälsa eller annat.

Jag hittar många likheter med Doom men jag gillar det, gillar dom tunga striderna, med mycket explosioner och helt enkelt fullt med action på rutan, det som imponerar mig rejält är hur stabil FPS spelet har hela tiden, det är verkligen ett polerat men prestandan är det som imponerar mig mest, hög fps genom hela spelet.

Även känslan när man tar upp ett nytt vapen hur all fokus ligger där första gången och man får sig en snabb genomgång av vapnet för att sedan ge sig ut i strid. Jag verkligen gillar hur stor fokus ligger på vapnen i spelet och hur känslan när man skiftar mellan vapen är obeskrivlig och stort plus för Rage 2.

Det finns möjlighet att uppgradera sin karaktär genom perks som man får genom att göra “projects” för vissa huvudkaraktärer och till en början kändes detta lite krångligt men gör man som jag och i stort sett gör allt som går på kartan så tar det inte lång tid innan man har lyckats få tillgång till alla perks och uppgraderingar.

Rage 2 är en öppen värld som man kan röra sig på och utforska, väljer man att endast fokusera på kampanjen så är detta extremt kort, men väljer man som jag att göra allt annat på kartan och det finns vissa uppdrag som överraskar så får man betydligt fler timmar av nöje.

Mina förväntningar på Rage 2 var väldigt låga och eftersom jag inte spelat igenom första spelet visste jag inte egentligen vad jag hade att vänta mig. Men ganska snabbt inser jag att detta spelet passar mig alldeles utmärkt och att jag kommer ha många roliga timmar, vilket stämde.

Jag ser fram emot Rage 2 expansionerna som ska släppas under 2019 och där storyn fortsätter och detta med all rätt då slutet på Rage 2 var kanske inte det bästa, lite halvt som en cliffhanger men ändå inte. Ska bli intressant och se om expansionerna kan få ett värdigt slut samtidigt som jag ställer mig frågan om ett intresse för Rage 3 finns där ute, jag har helt klart intresset för en trea.

Rage 2
 • 8/10
  Grafik - 8/10
 • 7/10
  Ljud - 7/10
 • 7/10
  Story - 7/10
 • 8/10
  Miljö - 8/10
7.5/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI RTX 2080 Gaming X Trio (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


1 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.