Recension: Overcooked 2

Dags att bege sig tillbaka till köket denna gången med fler maträtter, tuffare kök och helt enkelt betydligt mer kaos.

När jag spelade Overcooked första gången med en vän så har vi nog inte haft så roligt med ett såpass enkelt spel på bra länge. Värt att nämna då är att varken jag eller min vän är några mästerkockar precis men Overcooked gjorde oss till detta, i alla fall i början.

Nu är det dags för en uppföljare vilket inte kom helt oväntat och denna gången får vi en funktion som tyvärr första spelet saknade, multiplayer online och inte endast lokalt. Att kunna spela med andra vänner online låter som en självklarhet för många men tydligen inte för utvecklarna när det kom till första spelet.

Overcooked 2 har många likheter från första spelet, allt från hur vi ska laga dessa rätter, hur det ska serveras, disk som behöver diskas, råvaror som behöver hackas m.m. Det som skiljer sig dock en aning är maträtterna är nya denna gången samt att vi faktiskt har en Story mode i spelet med en handling, kanske inte den bästa men det finns en handling i spelet där vi har flera världar vi ska ta oss igenom.

Varje bana eller varje kök ska man vinna minst en stjärna för att gå vidare och detta får man genom att servera rätt maträtter inom en viss tid och utan att tappa allt för många beställningar, det låter lätt och det är det till en början. Men sen börjar köken se betydligt annorlunda ut och här gäller det verkligen att ha ett samarbete utan att göra sönder några handkontroller eller liknande, för frustration kan byggas upp även det.

Designen hos Overcooked 2 är precis som i första, det är gulligt, färgglatt och enkelt för alla att förstå. Det är inga komplicerade maträtter som ska tillagas utan istället handlar det mycket om planering, samarbete och en massa tålamod.

Jag tycker att Overcooked 2 är det perfekta spelet att spela i co-op, det är enkelt, man kommer lätt in i det och det är ett spel som alla kommer förstå sig på varesig man är vad vid att spela ofta eller inte spela alls. Det ända som kanske kan vara lite svårt för vissa är kontrollerna, man kan välja hur man vill styra sin kock men banorna man spelar på kan ibland vara rätt svåra där man kan ramla i vatten och dylikt så det gäller att hålla sig på “stigen” vilket inte alltid är lätt när man är stressad och behöver hackade tomater till pizzan innan servering.

Musiken i Overcooked 2 är precis lika bra och passar som hand i handsken även i tvåan där vi har ett pigg, glad och fartfylld musik som verkligen får fart på oss från början till slut. Overcooked 2 är inget stort spel dock, det är relativt litet och på några timmar så är vi igenom allting även de få bonusbanor som finns till spelet.

Men Overcooked 2 är ett spel som man kan spela om och om igen med andra vänner, dra ut på andra äventyr i samma värld fast med kanske helt andra lösningar på dom olika maträtterna som behöver tillagas på sitt sätt.

Det finns ärligt talat inte många brister hos Overcooked 2 när det kommer till buggar och annat. Spelet är komplett, det fungerar och multiplayer som är den största nyheten här fungerar utan några som helst problem eller lagg. Det ända man behöver ha med sig här är en massa tålamod då det kan hända att man får spela om olika kök om och om igen för att få tre stjärnor som vi tror dom flesta kommer jaga.

Jag har haft enormt kul med Overcooked 2 och ser fram emot kommande DLC som garanterat kommer till spelet med tanke på att första fick några DLC:n. Overcooked 2 har flera timmars underhållning fastän att spelet är kort så känns det som att man alltid kan göra bättre ifrån sig och vinna nya kockar.

Nu väntar vi bara på att få ta del av Overcooked 3 i framtiden för någon säger mig att det kommer att komma när utvecklarna har lite nytt att komma med.

Overcooked 2
 • 8/10
  Grafik - 8/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 4/10
  Story - 4/10
 • 8/10
  Miljö - 8/10
7/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.