Vi har nu testst andra delen i indieserien Mighty Switch Force!, ett pixligt actionäventyr med härlig känsla!

3DS-spelet Mighty Switch Force! 2 (MSF2) har nu hoppat in i en betydligt större skärm och finns att ladda ner på Wii U eShop till det generösa priset på 46 kronor. MSF2 är ett action/pussel-spel för en spelare, det är ett traditionellt slidescroller som visar att pixlar fortfarande är hett!

Du är Patricia Wagon och ska rädda staden Tangent City från att brinna upp. Till din hjälp har du en vattenslang som är kopplad till en stor dunk på ryggen, lite som Super Mario Sunshine.
Ditt mål är att ta dig igenom spelets banor och rädda fem Hooligan Sisters och en USB (Ugly Secret Babies) per bana. Hooligan Sisters står utplacerade på banan medan USB’s blir allt svårare att nå då det är en bebis på varje bana och svårighetsnivån ökar snabbt.

Förutom diverse fiender som går runt på banorna så är Patricia Wagon utrustad med en speciell hjälm som kan styra delar av världen då hon kan reglera plattformar i djupled på banorna. Detta är en effekt som ger ett djup i spelet och lägger fram en hel del pussel och tajmingutmaningar.

Grafik & Ljud

Wayforward tar dig tillbaka till SNES-grafiken och levererar ett riktigt snyggt pixelspel! Spelet som är ett klassiskt sidescrollerspel ger dig en tredje dimension då switcharna åker in och ut ur bilden, med denna funktion kan du krossa det mesta i din väg mellan spelets dimension och tv-skärmen (inklusive dig själv). Naturligtvis sker också detta med de härliga pixlarna som sprickor.

Som kontrast till de härliga pixlarna så har Wayforward valt att göra informationslisten längst upp i betydligt högre ppi (pixel per inch). Här är det knivskarpa tunna linjer som utgör konturer till ens tre hjärtan och de fem Hooligan Sisters man ska rädda. I min mening hade även denna detalj fått vara i härlig pixelgrafik.

En av de störtsra besvikelserna mäste ändå nämnas och det är ljudet som faller helt och känns väldigt opassande. Här bjuds vi inte på härlig energifylld retromusik utan någon form av instrumental electro som känns väldigt slätstruken och inte speciellt tilltalande.

Styrning

Som vanligt i sidescrollers så är det relativt simpla kontroller i MSF2. Det är frivilligt om du vill köra med D-pad eller joystick (vi rekommenderar D-pad för spel som detta). Därefter så är det bara hoppa, spruta vatten och switcha platåerna för att ta sig fram till alla systrar. Som ett smidigt tillägg så kan du också hålla inne X för att se dig omkring i din närmiljö.

När det kommer till respons så känns kontrollerna följsamma vilket är ett krav då tajming är en stor del i spelandet.

mgs-betyg

Omdöme

MSF2 är ett härligt och utmanande spel som rent grafiskt ger en retrokänsla, tyvärr har Wayforward inte vågat gå hela vägen vilket resulterar i besvikelse främst i ljudet.

Men för för 46 kronor så är det helt klart värt att ladda ner för den som är intresserad av utmaningen! Mighty Switch Forward! 2 drar hem en ”Bra-stämpel”.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.