Att det skulle bli ett tredje Forza Horizon var det nog aldrig någon tvivel om, det vi istället var nyfikna på var vilket land och vilka landskap vi skulle få ta del av denna gången, svaret är Australien.

Forza Horizon 3 har tagit sig till Australien där vi får ta del av allt från storstäder till öken, till djungel och detta passar ärligt talat alldeles perfekt till ett bilspel som Forza Horizon.

Precis som i tidigare Forza Horizon så handlar det om Horizon festivaler som vi denna gången är bossen över och vi har som i uppdrag att starta så många som möjligt och detta genom att få så många fans som möjligt. Dessa fans får man som ni säkert redan har gissat genom att köra race och självklart ju högre placering ju fler fans i belöning.

forza-horizon3-img02

Men förutom fansen så får man även valutan samt en slags XP för att kunna uppgradera till nya perks som inte ger någon fördel till bilarna utan istället fördel till att tjäna mer XP, fans eller valuta efter varje race eller annan aktivitet man gör på spelytan.

Att kunna få känslan av att sätta sig i en av sina drömbilar i mitt fall en Nissan GTR eller Centenario är något man har saknat och att äntligen få göra detta i Forza Horizon 3 gör att man vill ge det toppbetyg redan från start.

forza-horizon3-img04

Har man spelat Forza Horizon 2 så kommer man känna sig väldigt mycket även i trean och då inte endast bilarna utan mekaniken på hur man bygger vidare festivalen och dom olika “sidouppdragen” som att t.ex få högsta möjliga hastighet förbi en fartkamera eller hitta bilar ute i djungeln som är gömda och skapar nästan ett beroende för att hitta och samla på sig så många bilar som möjligt, precis som i tvåan.

Det som jag bara älskade med tvåan som är med även i trean är att man inte endast kommer tävla mot bilar utan kommer även komma moment då man tävlar mot tåg, helikoptrar eller något helt annat fordon som man inte ens skulle ha en tanke på att kunna tävla mot med sin Centenario.

forza-horizon3-img03

Det handlar inte endast om extremt snabba supersportbilar utan det finns flera olika tävlingar man kan välja, allt från att köra en stadsjeep till att köra en gammal tysk klassiker fast i djungeln, detta är nog något man aldrig annars skulle göra eller i något annat spel än Forza Horizon 3 så bara det är ett argument till varför man just ska spela Forza Horizon 3.

Forza Horizon 3 är brutalt snyggt och det verkar inte finnas något stopp på hur snyggt en bilspel verkligen kan bli på konsol eller PC. Men det finns lite brister i Forza Horizon 3 där vi bland annat märkte att just skuggor kan hamna efter ibland vid väldigt höga hastigheter, men stort plus är att bilduppdateringen håller i sig i stadiga 30 fps, yes tyvärr får vi nöja oss med 30 fps på Xbox One medan PC ska klara av spelet i 60 FPS.

En annan detalj som förmodligen kommer försvinna med tiden är laddtiderna som kan bli ett störande moment men som vi hoppas kommer försvinna med tiden, utvecklare brukar vara duktiga med att få ner dessa laddtiderna radikalt.

forza-horizon3-img05

Ljudet i Forza Horizon 3 är också något som fått sig ett litet lyft och en stor nyhet som jag tycker gör väldigt mycket är att man istället för att skriva in sitt namn på sin karaktär kan välja ett namn, i mitt fall Ivan och hon säger detta namn i varje dialog. Till en början låter det faktiskt lite läskigt men man vänjer sig och helt plötsligt känner man att man är en del i spelet och fansen blir ens egna fans.

Forza Horizon-serien är perfekt för den som tycker att Forza Motorsport är lite för hardcore och för svårt kanske då det är mer simulation i fokus där. Forza Horizon är en lättare, barnsligare men minst lika roligt bilspel där vi får köra bilar som vi förmodligen bara kan drömma om att få köra i verkligheten.

Forza Horizon 3 har stöd för Play Anywhere vilket betyder att ni kan alltså spela på både PC och Xbox One och då under samma sparfil vilket är något vi väntat på så länge. Tyvärr brister spelet lite till PC just nu men sådant som garanterat försvinner väldigt snart.

Omdöme

Forza Horizon 3 är precis som tvåan ett alldeles utmärkt spel med väldigt få brister och egentligen en massa nöje och då behöver man inte endast bestämma sig för att köra fina supersportbilar utan kan även sätta er i en gammal hederlig 850, yes Volvo.

Forza Horizon 3 är perfekt om ni är ute efter bilspel som inte är allt för seriöst men underhållande till max.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.