Recension: Devil May Cry 5

Efter elva års väntan så har vi äntligen fått ett nytt Devil May Cry och Capcom har verkligen rykt upp sig senaste tiden.

Jag har ärligt talat aldrig varit något större fan av Devil May Cry-spelen och anledningen, ingen aning. Att dom har kombinerat humor med allt annat i Devil May Cry var enligt mig till en början bara så fel, fel och inte alls roligt. Men när jag gav fyran en chans lagom innan femman insåg jag att humor i dessa spelen är precis det som behövs.

Devil May Cry 5 är en fortsättning på alla tidigare Devil May Cry kort och gott och det händer en hel del. Jag hade inget större intresse för Devil May Cry 5 när det utannonserades men ju mer vi närmare oss lansering desto mer sugen blev man och jag är glad att jag inte skippade detta spelet denna gången.

Många är nog oroliga för att man inte riktigt kommer hända med i storyn i Devil May Cry 5 men det finns hjälpmedel för detta i spelet, ett videoklipp som sammanfattar allt väldigt snabbt men vi får i alla fall veta vart alla karaktärerna kommer ifrån lagom innan äventyret i Devil May Cry 5 drar igång.

Varje karaktär har sin bakgrundshistoria som man hoppar mellan lite till och från men även detta har utvecklarna lyckats visa upp tydligt genom att vi har som en tidslinje som visar upp vart vi är, vilka uppdrag vi har gjort och var i tiden vi är för just det uppdraget. Väldigt enkelt att följa med och enorm hjälp för oss som kanske inte riktigt är med på alla historier som hänt innan DMC 5.

Jag kommer inte nämna nånting om storyn då jag tycker i stort sett hela storyn kan vara en stor spoiler och är man ett fan eller inte så vill man uppleva allt detta själv, det finns en och annan överraskning som väntar. Ibland när jag trodde att spelet var över så fortsatte det, men tyvärr samma gäller hur spelet slutade dock, ganska plötsligt enligt mig.

Capcom har gjort ett riktigt senaste tiden där i stort sett nästan alla deras spelsläpp har varit av kvalitet och verkligen spel som vi gillar, kommer ihåg och vill spela igenom fler än en gång, samma gäller DMC 5 som jag helt klart kommer ta mig igenom en gång till framöver.

RE Engine som används även denna gången har ett riktigt bra jobb, mycket detaljer där det märks tydligt att dom lagt mycket fokus på hur karaktärerna ser ut, detaljerna och alla rörelser är verkligen riktigt imponerande. Miljöerna som vi får vara med om i DMC 5 om man jämför med deras tidigare spel som använder samma motor har stor skillnad och även det imponerar där DMC 5 är helt klart mörkare, dyster, blodigt och helt enkelt ett rent helvete.

Det märks tydligt att Capcom har gett utvecklarna gott med tid att göra ett Devil May Cry som vi kommer minnas, som vi vill ha mer utav men även som kanske kan vara lite av en reboot av spelserien som tidigare haft ganska blandade känslor. Kvalitén på dialogerna, röstskådespelarna och egentligen även humorn är helt klart av hög kvalitet där det inte känns lika dumt och opassande som i dom tidigare spelen, detta enligt mig men många tycker om det.

Jag får känslan av att Devil May Cry 5 skulle kunna vara ett test för Capcom att göra en reboot av spelserien och att vi får lära känna karaktärerna på nytt, karaktärerna har lite annorlunda attityd men även humor som passar dagens samhälle bättre, jag hoppas verkligen att Capcom inte ger upp på Devil May Cry nu och att vi får se mer av Dante, Nero och kanske även V.

Devil May Cry 5
 • 9/10
  Grafik - 9/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 8/10
  Story - 8/10
 • 9/10
  Miljö - 9/10
8.5/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI RTX 2080
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.