Recension: Darksiders III

Efter mycket om och men så släpptes ett tredje Darksiders men fick vi verkligen det fansen väntat på och velat ha så länge?

Jag vet inte om jag har börjat i fel ände men Darksiders 3 blir mitt första Darksiders och detta fastän att jag äger dom två tidigare spelen. Men vet ni vad problemet är, tid! Tid att spela alla bra som dåliga spelen finns inte alltid där och då får man helt enkelt bara prioritera lite.

Jag gjorde dock lite forskning innan jag påbörjade Darksiders 3 om jag behöver veta något från som två tidigare spelen och svaret är kan jag säga nu Nej. Visst är det säkert en fördel men vi får reda tillräckligt mycket på att som ny spelare ta oss an Darksiders 3 som riktiga noobs.

Darksiders var ett tag en spelserie som dog, dock kom THQ Nordic (THQ som även dödade Darksiders först) och räddade upp namnet och förväntningarna blev enorma för spelet, fansen var glada och nu kan vi äntligen få ett nytt modern Darksiders 3, just ordet modernt vet jag inte men det kommer vi till.

Karaktären som vi får spela denna gången är Fury och det ska vara den ända systern i syskonskaran som består av War (Darksiders), Death (Darksiders 2) och tillslut Strife som ännu inte fått något spel, kanske blir detta Darksiders 4.

Eftersom syskonen är iväg av olika anledningar så är det upp till Fury att ta sig an dom sju dödssynderna som just nu håller jorden så som dom vill och det är inte vackert då folk är rädda men även världar fulla av monster, fiender och sådant som helt enkelt inte ska vara på vår planet.

Första känslan jag får när jag börjar spela Darksiders 3 och detta redan från start är att man får känslan av Dark Souls här när det kommer till utmaningar och hur bossfighterna är, bra eller dåligt får man avgöra själv men Darksiders 3 är ändå betydligt lättare än vad Dark Souls är. Jag är riktigt dålig på Dark Souls men Darksiders 3 var ändå inte så farligt och jag hade en betydligt större chans, visst tog det ett par gånger för mig att få ner bossarna men det gäller egentligen bara att ta reda på hur bossen rör sig och vilka attacker den har. För varje fiende man dödar så får man själar, med hjälp av dessa själar kan man sedan levla på hälsa, attack eller magic, väldigt enkelt system som man kommer in väldigt snabbt på.

Men precis som i Dark Souls, dör man i Darksiders 3 så förlorar man allt man plockat på sig om man inte lyckas överleva till sitt lik och plocka upp allting igen, gäller helt enkelt att vara lite försiktig till och från, värt att nämna är att fienderna kan vara bra duktiga på att gömma sig och överraska en när man minst vill det.

Fury har verkligen attityd där i stort sett allt och alla stör henne och hon gör detta mer för att hon måste inte för att hon vill precis, det kan stundvis vara lite irriterande och förstör känslan för spelet men man förstår också varför det är som det är ju längre fram i storyn vi kommer.

Darksiders 3 är väl kanske inget mästerverk när det kommer till grafik där spelet ärligt talat inte alls känns som att det släpptes 2018. Detta kunde ha gjorts betydligt bättre och mer detaljerat men förmodligen är detta en stil som utvecklarna har och valt att stanna vid.

Även dialogerna är väl kanske inte dom bästa i spelet, dock ljud när man är utforskar dom olika vägarna man kan gå finns det detaljer som man uppskattar, dock kan det hända att en fiende är helt knäpptyst tills dess att man ser den framför en, bra eller dåligt får ni avgöra själva men jag skulle gärna vilja jobba lite mer med ljud i spelet och kunna hitta fiender m.m. bara genom att lyssna ibland. Musiken i spelet har ingen stor kombination och man behöver inte kunskap när det kommer till eurovision betting 2019 närmar sig och bettingen blir allt populärare.

Fastän att spelet ser kanske gammalt ut, inte de bästa dialogerna med ett tunt manus på karaktärerna så har jag kul, det är utmanande men till en viss gräns och när man väl lyckas komma vidare efter en boss vill man bara fortsätta, svårt att stanna ibland till och med. Man vill använda varenda själv man samlar på sig för att göra mer skada eller helt enkelt ha mer i hälsa. Striderna är tighta och det går undan så det gäller att hålla koll på vad man gör redan från start.

Darksiders 3 kom till slut efter många års väntan av fansen men jag har svårt att tro att detta var det dom hade väntat sig, Darksiders 3 är långt ifrån ett dåligt spel men det hade potential och bli något mycket mycket större om man bara la pusselbitarna rätt.

Darksiders 3
 • 5/10
  Grafik - 5/10
 • 4/10
  Ljud - 4/10
 • 5/10
  Story - 5/10
 • 4/10
  Miljö - 4/10
4.5/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI GTX 1080 Ti Gaming X (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.