Under årets gång har vi många bra spel att se fram emot, ett av dom är Dark Souls III och förväntningarna är enorma hos fansen, men hur är det för nya spelare?

Jag ska vara ärligt redan från början och har inte spelat några tidigare Dark Souls och mycket på grund av att det inte varit min typ av spel tidigare där jag är mer van vid ”pang-på” istället för att vara taktisk, men ärligt talat ångrar jag mig nu att jag inte spelat tidigare Dark Souls.

From Software blev snabbt kända med sina svåra spel, när Demon Souls släpptes där många klagade på hur svårt det var men utvecklarna började lyssna på sina fans och skapade Dark Souls vilket gjorde det lite lättare men inte för lätt.

Dark Souls har alltid haft sitt rykte om att vara ett svårt spel där det gäller att vara försiktig och helt enkelt lära sig av sina misstag och ha taktiker i varje strid, så även i Dark Souls 3.

darksouls3-3

Första reaktionen när man drar igång Dark Souls 3 är helt klart grafiken och alla ”utsikter” man får vara med om, grafiken är alldeles underbar och utvecklarna har lyckats få till många detaljer som vi inte kan få nog av. Ljus, detaljer såsom bord, stolar och bara att känna skillnaden när man springer i vatten eller i lera gör en stor skillnad och kan ibland vara avgörande under sitt äventyr.

Dark Souls 3 har ingen riktigt rak linje som man kan gå efter när det kommer till storyn utan det gäller helt enkelt att hitta sin väg och som vanligt är fullt med fiender och även fienderna är VÄLDIGT varierande både till utseende och motstånd. När man väl kommer in lite i spelet så finns det verkligen några fiender som vi aldrig tidigare skådat eller ens kunnat tänka oss att dom skulle se ut eller låta som dom gör.

Vi precis som många andra har gjort samma saker om och om igen i spelet eftersom man tabbat sig eller dött helt i onödan, men det är här man ska lära sig av sina misstag och vi rekommenderar ibland att man gör om vissa delar av banan om och om igen.

darksouls3-2

Miljöerna som Dark Souls 3 utspelar sig på kan variera allt från att vara i skogen till slott som faller samman till fängelsehålor som gör hela upplevelsen till något speciellt och något vi rekommenderar många av er att ge en chans.

Dark Souls 3 är ett RPG vilket oftast betyder att det finns en massa utrustning att ta fram och gäller helt enkelt att leta sig fram om man inte köper dessa för ”souls” som man får genom att döda fiender, men dör man så förlorar man alla sina souls om man inte lyckas ta tillbaka dessa vid sitt lik.

Bossar är något annat som man måste vara tålmodig med och jag vet inte hur många gånger som jag hade ett slag kvar och man blev för ivrig och bossen fick in slaget innan och man dog och det var bara att börja om från början, som sagt… tålamod.

darksouls3-1

Något som jag saknade eftersom detta är mitt första Dark Souls 3 är att det inte finns någon tutorial egentligen som hjälper en och förklarar, jag hade t.ex problem att utrusta ”fire bombs” men efter lite hjälp på nätet så löste man det ändå.

När man väl har lyckats spela igenom Dark Souls 3 en gång kan man sedan spela igenom det som NG+ som gör det lite svårare men även lite bättre belöning samt nya trophies.

Det finns ett online läge där man kan spela co-op eller PVP om man hellre vill slåss, men detta är på utvalda ställen och något som blir allt populärare.

Men Ok, Dark Souls 3 är snyggt, det finns mycket att göra, man måste ha tålamod, men är det kul?

Faktiskt så är Dark Souls 3 riktigt kul och utmanande, problemet som vi ser är att detta spel inte är nått för alla och passar inte alla, men detta är inget som Dark Souls 3 är ensamma om. Dark Souls 3 bjuder på bra många timmars underhållning och fastän man tagit sig igenom hela storyn finns det oftast garanterat dungeon och andra hemligheter att utforska när man väl tagit sig igenom det man tror är det svåraste.

Vi vet att utvecklarna jobbar på DLC-paket men dessa dröjer men dessa kommer ge oss ytterligare några timmar att njuta av spelet men det dröjer nog innan Dark Souls 3 verkligen ”dör ut” .

darksouls3-betyg

Omdöme

Alltså vi ser faktiskt inte mycket negativt med Dark Souls 3 där vi inte hittade allt för många buggar och fastän spelet är svårt så är det inte omöjligt.

Utvecklarna själva har sagt redan nu att dom inte vet om det blir några fler Dark Souls utan det får fansen bestämma och med tredje delen verkar det inte helt omöjligt med tanke på hur populärt Dark Souls 3 blev på kort tid.

Jag har frågat många av mina kollegor som spelar mycket Dark Souls och dom säger att börja med tredje delen är en bra början fastän det låter väldigt konstigt. Dark Souls 3 har mycket av det som dom andra spelen har saknat och är kanske inte det ”lättaste” men helt klart det man lättast kommer in i.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.