Crysis är tillbaka 13 år efter att det släppts första gången och det är verkligen inte ett spel som har åldrats bra, vad hände egentligen?

När Crysis släpptes första gången var det ett spel som blev en enorm snackis, främst för sitt grafiska men även kraven den faktiskt hade på våra datorer. Det var inte många procent som klarade av att spela detta spel på högsta möjliga inställningar.

Men på 13 år har det hänt en hel del, både med spel men även med hårdvaran. När jag hörde att Crysis Remastered är på gång tänkte jag att detta kommer bli ett riktigt kraftpaket när det gäller grafik i spel, Crytek ska än en gång leverera för att visa hur ett FPS-spel faktiskt ska se ut, men jag hade så fel!

Crysis Remastered

Crysis Remastered må se bättre ut än för 13 år sedan men detta kallar inte jag för en remaster utan med en remake där man bara skruvat upp detaljerna lite i spelet, på vissa delar. Alla karaktärer i spelet ser fortfarande katastrof ut och dialogerna är väl heller inte dom bästa. Det känns fortfarande som att detta är ett äldre spel fastän den får sin “remastered”-stämpel på sig.

En gång i tiden hade jag kul med detta spelet, men idag finns det noll känsla. Kontrollerna är desamma men känslan i spelet, när man kryper och smyger i djungeln finns inte. AI:n i Crysis Remastered är också en besvikelse där det inte spelar någon roll hur mycket du gömmer dig, dom ser dig genom alla buskar, träd och dylikt. Enda gången som man verkligen kan komma undan är om man blir osynlig (cloak mode) vilket blir väldigt användbart och det är kanske meningen också.

Crysis Remastered

Känslan i dom olika vapnen har inte heller mycket tryck som gör att känslan inte finns, på ett sätt tänker jag att dräkten som dessa soldater har på sig faktiskt klarar av rekylen, men samtidigt så kan ljudet från vapnena vara stela, inte alls som vi är vana vid i dagsläget när det kommer till FPS-spel.

Crysis Remastered är en remastered som jag hade hoppats på skulle bli mycket bättre och istället blev det mer av en besvikelse, en gång i tiden var man imponerad men denna gången så har utvecklingen gått framåt, ett helt nytt Crysis hade inte skadat men det verkar vara något som ligger verkligen långt bort.

Crysis Remastered

Har man aldrig spelat Crysis så är Crysis Remastered helt klart ett bra tillfälle att prova på spelet då man inte behöver oroa sig över att systemkraven skulle vara allt för höga, och har man inte en PC som klarar det så finns spelet även på PS4 och Xbox One, till och med Nintendo Switch.

BETYG
Grafik
4
Ljud
4
Miljö
5
Story
5

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.