Call of Duty är tillbaka och denna gången går vi verkligen tillbaka till rötterna till en av bästa spelet i serien och nu har en ny titel tagit den platsen.

Call of Duty har varit en riktig stor kassako för Activision men samtidigt så har spelvärlden inte alltid mottagit deras spel med öppna armar, det brukade inte dröja många veckor innan spelet i stort sett var helt bortplockat från kartan och det blev ett Call of Duty precis som alla andra år.

Men med Modern Warfare så är det helt annorlunda och vi får äntligen få tillbaka till rötterna för när Call of Duty tog fart på riktigt i fjärde delen eller i första Modern Warfare. Nu är det dags igen, det är dags för ett Modern Warfare som verkligen har känsla, action, brutalitet och helt enkelt får Call of Duty att äntligen kännas värt att spendera tid på och detta tack vare mycket av det lilla som gör helheten såpass bra.

Tack och lov så får vi ta del av en kampanj denna gången med en ganska så brutal story där man inte har sparat på krutet. I detta storyläget så får vi vara med om flera brutala scenarion som hur hemskt det än verkar så händer detta garanterat ute i världen utan vår vetskap.

Kampanjen är inte särskilt lång men det har jag inte räknat med heller men den är intensiv, det händer ett och annat hela tiden samtidigt som storyn är intressant och man vill veta hur allting slutar i slutändan. Slutet känns lite som en cliffhanger och kanske får vi se mer eller så får vi helt enkelt skapa får egna uppfattning hur saker och ting kommer sluta för karaktärerna i Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare

Där Modern Warfare imponerar nästan mest är det grafiska, här har Inifnity Ward som är utvecklarna bakom spelet lyckats få till det riktigt snyggt, massvis med detaljer, karaktärerna ser bra ut och man får verkligen till rätt känsla när man till exempel tar sig an multiplayer delen både med miljön men även alla karaktärerna. Men det viktigaste av allt enligt mig är att fastän dom fått till ett riktigt snyggt Call of Duty denna gången så flyter det på riktigt bra, jag har över 100 bilder per sekund konstant och då får man vara beredd på att det hände en hel del på skärmen både i vanliga spellägen samt nya spelläget Ground War som har totalt 64 spelare på en stor karta.

Märks ganska tydligt att utvecklarna har jobbat mycket med polera den nya grafikmotorn som Modern Warfare är skapad i för att få rätt flyt och verkligen en upplevelse som lever upp till en standard som Call of Duty gjorde en gång i tiden.

Förutom att vi har en imponerande grafik för att vara Call of Duty så har även ljudet fått sig ett rejält lyft, röstskådespelarna i kampanjläget gör verkligen ett toppenjobb och man får inte bara känslan av spel här men så mycket mer. Men ljud från varje vapen är unikt och känslan att skjuta av dessa vapen är något helt nytt som jag inte tidigare varit med om. Detaljer i ljud när man till exempel laddar om är stor men även viktig del. Jag bara helt enkelt gillar allt ljud i nya Modern Warfare fastän vissa detaljer kan vara lite för höga i ljudvolym men har vi möjligheten till att ställa in ljudet lite hur vi vill och sänka det mesta.

Call of Duty Modern Warfare Special Ops

Spellägena som finns i multiplayer delen känner vi dock igen från tidigare Call of Duty spel och där har jag lite olika åsikter, jag både tycker om det men skulle även vilja se lite nytt och mer än ett nytt spelläge. Men samtidigt så vet jag också att spellägena som finns idag funkar i dom flesta multiplayer spelen. Det finns dock helt nya spelläget Ground War som vi känner igen lite från Battlefield spelen där vi har en enorm spelplan, med 64 spelare och flera olika fordon såsom stridsvagnar, helikoptrar m.m. Jag gillar detta spelläget starkt och har inte haft några som helst problem med buggar, att man blir utslängd eller med mina frames. Det flyter på bra men tänk samtidigt på att det händer en massa på skärmen som vi kanske inte är vana vid när det gäller COD. Det andra nya spelläget är Gunfight där vi har två mot två och alla fyra spelarna har exakt samma vapen, här gäller det helt enkelt att se vem som är bäst på flera steg såsom tålamod men även taktik. Ett spelläge som är snabbt, intensivt och kan ibland vara perfekt uppvärmning.

Modern Warfare Gunsmith

Just multiplayer kan vi får bra många speltimmar att ta oss igenom och detta både för att det finns ett levelsystem för själva kontot men sen man också välja att levla upp sina vapen där väldigt många av vapnen i spelet har över 50 levlar vilket kan ta sin tid, för varje level får man i sin tur möjligheten att bygga ihop sitt vapen med olika delar. Just detta vapenbyggandet är riktigt snyggt gjort, tydligt och denna gången behöver vi inte betala för något utan allt ingår eller kräver att vi spelar spelet för att låsa upp.  Det finns enormt mycket möjligheter att bygga ihop sitt favoritvapen eller varför inte få ett skin som kräver 50 headshots eller mera. Finns flera utmaningar som denna gången ger belöning utan att vi behöver köpa ett Battle pass eller liknande.

Modern Warfare tar verkligen tillbaka Call of Duty på kartan för att vara ett av dom bästa om inte det bästa spelet i spelserien. Det finns så mycket plus med Modern Warfare och kan ärligt talat inte komma på mycket minus. Har man vänner som spelar på konsol och du själv på PC, ingen fara då spelet har stöd för crossplay och alla spelare kan spela tillsammans vare sig man är på konsol eller PC.

Modern Warfare Tank

Jag hoppas verkligen att framtida Call of Duty-titlar kommer att bjuda på minst samma kvalitet som Modern Warfare gjort nu och man har höga förväntningar inför nästa spel och man tar rätt beslut precis som man har gjort här. Äntligen fick vi ett Call of Duty som vi kan spendera flera timmar på och låsa upp allt utan att behöva betala en massa för olika lootboxar.

Call of Duty: Modern Warfare
 • 9/10
  Grafik - 9/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 8/10
  Story - 8/10
 • 9/10
  Multiplayer - 9/10
8.5/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI RTX 2080 Gaming X Trio (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro
Skärm: Philips 4K 436M6VBPAB (Vårt test)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.