Film som blir spel brukar väldigt sällan bli bra men denna gången är det blandade känslor mellan bra och dåligt, knappt läskigt mer konstigt.

Bloober Team som ligger bakom utvecklingen av Blair Witch har tidigare erfarenhet från Layers of Fear samt Observer, två tidigare titlar som kanske inte slog igenom som dom hade hoppats på och tyvärr ser det ut att bli samma med Blair Witch.

Dom flesta känner nog igen Blair Witch från filmerna och nu är det alltså dags för ett spel som vi fick se för första gången på E3 2019 och då såg det lovande ut, även dom flesta trailers till spelet gör att det skapas ett sug för vad som såg ut att äntligen vara bra skräckspel.

Blair Witch utspelar sig inte helt oväntat i skogarna som ligger utanför Burkittsville i Maryland där det inte är första gången som nånting händer och att något kommer bort. Först ska vi försöka hitta en liten pojke vid namn Peter Shannon som har kommit bort och inte helt oväntat så leder alla ledtrådar vi hittar till något helt annat.

Allt detta utspelar sig 1996 vilket är två år efter första Blair Witch filmen och man känner alltså till att det finns alltså något i dessa skogarna som får folk att försvinna.

Det jag gillar med Blair Witch är att vi kastas rakt in i storyn, precis innan vi ska in i skogen får vi läsa på lite vad vi letar efter samtidigt som vi får bekanta oss lite med vår partner som denna gången är en hund vid namn Bullet. Det är egentligen Bullet som ska vara verktyget för att hitta pojken. Karaktären man spelar är Ellis som av någon anledning har en bakgrundshistoria med poliserna som redan är på plats och letar, vissa är glada att få höra Ellis andra är mindre glada.

Vad det är för bakgrundshistoria det handlar om får vi reda på under spelets gång med flertalet tillbakablickar som till en början känns vettiga men som ballar ur ju längre in man kommer tyvärr, inte bara tillbakablickarna utan även storyn i sig blir väldigt förvirrande längre in. Jag ska inte avslöja allt för mycket av storyn med tanke på att spelet endast är 4-5 timmar och storyn är egentligen hela spelet.

Världen som vi rör oss på är en massa skog, men den är till en viss del öppen, vi kan alltså röra oss på större ytor och det finns inga osynliga väggar, istället kan det vara stora träd, timmer, buskar eller annat som är väggen dit vi inte kan gå, det är också ganska lätt att veta vart man ska gå då Bullet har en stor huvudroll i spelet och vägleder ganska så bra.

Det är som sagt ett skräckspel så var med på att det blir mycket mörker och det ända vi har att använda oss utav är en videokamera samt en ficklampa som har oändligt med batteri tydligen. Det skapar en kuslig känsla, vara ute i skogen när det är såpass mörkt och man hör samt inbillar sig ett och annat ljud. Känslan och atmosfären finns där men av någon anledning försvinner det lika fort när vi plötsligt får dessa tillbakablickar.

Blair Witch innehåller en och annan hemlighet, man måste ta reda på koder m.m. där även videokameran har en funktion där man på något konstigt sett kan spola tillbaka tiden, pausa tiden m.m. för att ta sig förbi vissa hinder. För att kunna göra detta måste man hitta kassettband som det är inspelat på som ligger lite här och var.

Dialogerna i Blair Witch är överraskande bra där allt i början faktiskt funkar och röstskådespelarna känns bra och engagerade. Manuset kan vara tunt i vissa delar men det är nog främst för att just storyn i spelet blir bara konstigare ju längre in i spelet vi kommer.

Det jag hade velat se mer utav och som det finns lite utav mot slutet är mer pussel, mer att vi måste lista ut saker själva hur vi ska kunna ta oss fram i storyn än att bara springa igenom allting. Detta kanske är något vi får se i nästa Bloober Team spel med tanke på att vi fick se lite av detta slutet på Blair Witch.

Blair Witch är långt ifrån ett dåligt spel och kanske är jag lite mer härdad när det gäller skräckspel så att jag inte blir lika nervös men Blair Witch är helt klart ett skräckspel jag rekommenderar, man kan ta sig igenom storyn på en sittning då det endast är 4-5 timmar långt. Jag ser fram emot att se mer av Bloober Team om dom väljer att bygga vidare på Blair Witch när det kommer till kvalitet men kanske inte balla ur på samma sätt mot slutet.

Blair Witch
 • 6/10
  Grafik - 6/10
 • 7/10
  Ljud - 7/10
 • 7/10
  Miljö - 7/10
 • 6/10
  Story - 6/10
6.5/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI RTX 2080 Gaming X Trio (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro
Skärm: Philips 4K 436M6VBPAB (Vårt test)

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.