Det är dags för Qualcomm att presentera nästa generation Snapdragon som inte helt oväntat blir mer kraftfullt och mer energieffektivt.

Istället för att det blir Snapdragon 875 så väljer Qualcomm att satsa på Snapdragon 888 istället och detta kan vara ett chip som vi kommer få se och höra en hel del utav under 2021.

Snapdragon 888 kommer inte helt oväntat kanske att ha ett 5G-modem integrerat vilket nästan blir ett måste under 2021.

Snapdragon 888 kommer att vara baserad på Qualcomms Kryo 680-CPU vilket ska vara den första processorn som är utrustad med Cortex-X1-kärnor med en klockhastighet på 2,84 GHz. Med hjälp av den nya tekniken och prestandan så ska det vara en ökning med 25 procent mot föregångaren. Här är även det energieffektiva viktigt och även det har förbättrats med 25 procent.

Även grafikdelen Adreno 660 har gjorts en förbättring med 35 procent och en energieffektivitet förbättring på 20 procent. Vi hittar även en ny AI-processor som är dubbelt så bra mot föregångaren.

Det som kanske flest använder är bildprocessorn för kameran som får sig ett lyft, Spectra 580 kommer bland annat kunna spela in 120 bilder på en sekund med 12 MP upplösning, något som tidigare inte varit möjligt. Det kommer även bli möjligt att hantera tre stycken 4K-strömmar med HDR samtidigt.

Snapdragon 888 kommer att börja säljas början på 2021 och första telefonen som får nya processorn är Xiaomi Mi 11.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.