Origin PC har tidigare visat en lösning där vi har PC, PS4 och Xbox One i ett och samma datorbygge, nu är det dags att lansera detta bygge.

Origin PC har på kort tid växt inom PC och gaming-världen men nu kommer dom nog växa rejält och även få sitt namn att växa.

Origin PC visade förra året ett konceptbygge där man lyckats få in PC komponenter, ett Playstation 4 och ett Xbox One i ett och samma chassi. Detta konceptet har nu blivit verklighet och går under namnet Big O.

Fastän det är en hel del komponenter som ska få plats i samma chassi så har Origin PC lyckats trycka in allt detta i ett av Corsairs chassi Crystal 280X som annars är skapat för micro-ATX. Origin PC har lyckats med allt detta genom att dela upp chassit i två delar där ena sidan är helt för PC medan andra sidan får både PS4 och Xbox One dela på.

Origin PC Big O

Komponenterna från konsolerna kommer alltså direkt från konsolerna där man plockat ut komponenterna och i sin tur monterat dom i detta chassi. Både PC-komponenterna och konsolerna kyls i sin tur med en sluten vattenkylning från Corsair där man enligt Corsair PC aldrig kommer behöva oroa sig för nån typ av överhettning fastän det är tre maskiner i ett.

I konceptet som visades upp förra året så fanns även Nintendo Switch med, men det har man valt att hoppa över denna gången och med tanke på att en ny generation konsoler snart kommer så finns det nog andra planer.

Origin PC har redan nu sagt att man kommer se över möjligheterna med att göra en liknande lösning som Big O när Playstation 5 och Xbox Series X släpps slutet på året. En lösning enligt Origin PC är att man kommer kunna uppgradera sin Big O från till exempel PS4 till PS5 om plats finns för detta vid lansering i jul.

Tyvärr kommer Big O endast att säljas i USA och Kanada där priset börjar från 2 499 dollar sen beror det lite på vilka PC-komponenter man väljer. Tyvärr finns det inga planer på att lansera Big O i Europa som det ser ut nu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.