OnePlus finns med på årets CES och hade med sig en konceptmobil som överraskar med teknik som vi inte tidigare sett i en telefon.

OnePlus har tillsammans med McLaren tagit fram en konceptmobil som dom kallar för Concept One. Det första som man lägger märke till är baksidan som är täckt av orangefärgat läder som ger telefonen en helt annan karaktär.

Men där Concept One verkligen sticker ut är när det kommer till kamerorna på baksidan. Här har OnePlus tillsammans med McLaren lyckats med att montera dit elektrokromat glas vilket gör att glaset kan antingen vara helt svart eller genomskinligt, detta i sin tur gör det möjligt att dölja kamerorna.

Förutom att dölja kamerorna kommer denna elektrokromat även ha en funktion som mer eller mindre blir som ett polariseringsfilter vilket behövs om man fotograferar i starkt ljus.

Glaset kan skifta mellan svart och genomskinligt på endast 0,7 sekunder vilket kort och gott gör att vi inte kommer märka när detta skifte händer vid användning av kameran. Enligt OnePlus så tog det som över 18 månader att lyckas med detta men att dom fortsätter jobba på det och gärna vill få den såpass stabil att det kanske kan komma i framtida OnePlus telefoner.

Detta är helt klart en teknik som jag gärna vill se mer utav och speciellt i våra telefoner, men hur detta påverkar batteriet samt hur pålitligt funktionen är återstår att se, men äntligen börjar även OnePlus ta telefonerna till nya nivåer istället för att bara uppgradera det som redan finns.

Vad som gömmer sig under skalet är egentligen inte av intresse denna gången då vi vet att OnePlus är duktiga på att få in bra och oftast senaste hårdvaran.

Oneplus Concept One

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


4 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.