Sony tar ett stort steg in i Phablet-marknaden med deras Xperia Z Ultra som har en FullHD sḱärm på hela 6,4″.

Idag har Sony visat upp en del nyheter där ibland den beryktade Xperia Z Ultra som är en storebror till Xperia Z. Med sin 6,4″ FullHD skärm så blir det en rejält stor pjäs. Hårdvaran ser vi heller inget fel på, Sony har tryckt in en Snapdragon 800 på 2,2GHz, 2GB RAM och 16GB internminne samt microSD (här hade vi hellre sätt 32GB som Son brukar köra med). Kameran är på 8MP och mjukvaran är Android 4.2. Allt detta drivs av ett 3000 mAh batteri och får plats i en 6,5mm tunn enhet.

Naturligtvis är Xperia Z Ultra även vattentålig och har en design som påminner väldigt mycket om Xperia Z. Då Ultramodellen jämförs med Note-serien så vill folk förstås ha en stylus. Med Xperia Z Ultra så kan du skriva eller rita med en blyertspenna, kapacitiv stylus eller det mesta med en metallknopp på en millimeter i diameter.

I samband med Xperia Z Ultra så visar Sony även upp ett nytt headset som har inbyggd högtalare och en AUX-port om man hellre väljer hörlurar. Här kommer en film som visar upp det nya headsetet.

Xperia Z Ultra kommer finnas på marknaden under tredje kvartalet i år. Något pris är ännu inte sagt men vi gissar på runt 6000kr.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.