Det har gått hela eller endast 41 år sedan Microsoft grundades och på denna tid har man kommit en bra bit, frågan är hur det hade sett ut utan Microsoft? 

Apple fyllde den 1:a april 40 år, Microsoft är ett år äldre och fyller år den 4:e april och det är ingen hemlighet att båda företagen har lyckats rätt så bra. Microcomputer Software som företaget hette först men förkortades till Microsoft grundades av Bill Gates och Paul Allen den 4:e april 1975.

Till en början så var det MS-DOS som Microsoft jobbade mycket på och marknadsföringen gjorde att dom kunde synas och användas mer, detta vara under 80-talet.

Det grafiska gränssnittet kom till Windows 1.0 som släpptes 1985 men det var först med Windows 3.1 som släpptes 1992 som det började hända grejer och det grafiska började ta form hos Windows, när sedan Windows 95 släpptes år 1995 var då allting exploderade och PC-användningen började ta fart på riktigt.

Resten som ni vet idag är bara historia och idag finns det några få konkurrenter men dessa är inte ens i närheten av antal användare som Windows.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.