Teknikhype bjöds till LG’s Sverigelansering av nya LG G2 som Teknikhype fick prova.

Idag var Teknikhype till Stockholm och deltog i en presslunch som LG bjudit oss till. Som några av de första fick Teknikhype uppleva nya LG G2, världens första smartphone helt utan knappar på sidorna.

lgg22th

Väl på plats fanns det flera exemplar av den omtalade G2 som vi fick titta på och leka med innan lunchen.

lgg23th

På undersidan sitter ingång för laddare samt 3,5 mm anslutning för exempelvis hörlurar.

lgg26th

Då vi fått leka lite så hölls själva presskonferensen under tiden som vi åt lunch. Först berättade Peter Lundkvist, nordisk marknadsansvarig för LG Mobile Communications om hur arbetet bakom G2 uppkommit. Peter berättade att ”Learning from you” faktiskt inte är någon klyscha. LG har jobbat hårt med att ta in åsikter, önskemål och tester för att utveckla den absolut bästa telefonen utifrån våra åsikter som konsumenter.

Med sin 13 MP kamera är de inte unika, men de kommer med en bildstabilisator som gör bilderna extremt bra, speciellt i lite sämre ljusförhållanden. Skärmen på 5,2″ Full HD går nästan ända ut i kanterna eftersom de lyckats spara plats på sidorna genom att få bort volymknappen. LG har också lyssnat på önskemålen om att få in kraftfullare batteri och har genom att specialdesignat formen på batteriet fått in ett batteri som klarar 3000 mAh utan att för den skull få en klumpigare telefon.

Med knapparna borta på sidan, så reagerar i stället skärmen på beröring då den är nedsläckt. Med ”KnockON” väcker man telefonen genom att knacka på den två gånger. Vi provade denna funktion och det var en snabb uppstart från att skärmen var släckt.

lgg27th

Då knapparna är borta på sidorna så har de valt att placera knappen på baksidan. Denna knapp heter ”RearKey” och styr flera funktioner som kamera, volymknapp och QuickNote. Att knappen sitter där känns rätt logiskt när vi väl höll i telefonen, för det är oftast där pekfingret ändå hamnar när man pratar i telefon.

lgg28th

Funktionen Qslide/Slide Aside tillåter användare att ha flera program framme, och enkelt växla genom att dra tre fingrar över skärmen.

lgg25th

Kristoffer Ejebo, nordisk produktionsspecialist för mobiler på LG, presenterade detaljer kring den svenska lanseringen och demonstrerade mobiltelefonens design och hårdvaran. Med Qualcomm snapdragon 800 så är det en ökning med 50% grafisk prestanda än tidigare modell. Batteriet, fast det är kraftfullare så laddar det 75% snabbare med Quick Charge 2.0. Och det är till och med förbättringar i ljud, med multikanalsljud och DTS-HD.

lgg29th

Med ett specialdesignat skal, G2 QuickWindow case, aktiveras speciella funktioner som visas i den lilla rutan. Och när skalet vänds bakåt kommer man ändå lätt åt RearKey.

lgg21th

Den 4 oktober släpps LG G2. LG har gått all in och vill även ha ett lågt pris på sin supermobil. Rekommenderat pris i butik blir 5000 kronor. Förbeställningarna börjar i september. LG levererar även ett flertal mobiltelefoner till olika testpiloter i september. Ett av dessa exemplar kommer till Teknikhype.

lgg210th

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.