Här nedan listar vi de nya funktionera som går att hitta i Windows 8.1

Många blev besvärade när de upptäckte hur Microsoft har förändrat Windows i och med Windows 8, men nu försöker Microsoft att få tillbaka användarna genom att rätta en del missar.

Startknappen återvänder
Den största förvirringen uppstod nog när Windows startknapp försvann, även fast det fanns ett osynligt klickbart område där windows knappen en gång varit. Windows 8.1 återtar Windowsknappen, även fast funktionen inte riktigt är densamma utan när du klickar på knappen så kommer du till Metro UI och högerklickar du så kommer du åt diverse funktioner såsom kontrollpanelen och aktivitetshanteraren samt omstart och stänga av funktionerna.

Uppstart till Skrivbordet
Användare som inte använder touchskärmar med Windows 8 blev inte så imponerade av den nya inloggningsrutan, i Windows 8.1 så har du möjligheten att starta direkt på skrivbordet istället.

Fler funktioner till låsskärmen och Startskärmen
Microsoft har redan haft lösenord med hjälp av bilder, men nu utökar dom funktionerna med att man kan ha olika bakgrunder som hämtas antingen via lokal lagring eller Microsofts egna moln, SkyDrive. Detta gör din låsskärm som en digital fotoram. Du kommer även kunna ta bilder direkt ifrån låsskärmen med enhetens kamera, eller svara på Skype samtal utan att låsa upp först.

Lockscreen

Uppfräschad Xbox Music
En av de lite oupptäckta funktionerna av Windows 8 är Xbox Music integreringen. Det tillåter användaren att strömma över 30 miljoner låtar, gratis. Det enda problemet var applikationens oförståeliga gränsnitt. Xbox Music är nu mer användarvänligt och stödjer personliga låtlistor.

Bättre sök
Av någon konstig anledning så inkluderade inte Microsoft en ordentlig sökfunktion i windows 8. Windows 8.1 däremot så kommer du att kunna söka ordentligt, antingen lokalt eller på SkyDrive filer. Överlag så har Windows 8.1 förbättrat sökfunktionern totalt.

Snap Views och bättre multitasking
Några av Metro UI’s appar är riktigt coola men blanda det med några av de gamla apparna va tidigare obekvämt, men Windows 8.1 ändrar även detta, har du upplösning på minst 2560×1440 så kan du ha upp till 4 appar bredvid varandra på skärmen.

snap
Windows Store
Fräscht utseende och större bilder av appar, nuvarande installerade appar kan automatiskt uppdateras i bakgrunden, med förhoppning om att utvecklare skall bli mer intresserade av Windows 8.

Ytterliggare SkyDrive integration
Antagligen den största förändringen i Windows 8.1 är den omfattande och all-inclusive SkyDrive integreringen. Nu när du installerar Windows 8.1 så blir du meddelad om att sätta på SkyDrive synkningen och genom att göra det så blir SkyDrive integrerat med Explorer. Tillgång till dina SkyDrive dokument och filer direkt ifrån skrivbordet är väldigt enkelt och smidigt. Fler filer och inställningar kommer att bli synkroniserade automatiskt också.

Smidigare Metro kontrollpanel
Något som kommer glädja touchscreen användare är den allt mer utrustade Metro kontrollpanelen, nu behöver du inte längre gå tillbaka till skrivbordet för att ändra system inställningar.

3D utskrift
Microsoft försöker ligga i framkant genom att i Windows 8.1 lägga till 3D utskrift API.

Miracast strömning
Windows 8.1 stödjer Miracast, ett alternativ till Apple’s AirPlay, som tillåter användaren att via WiFi strömma innehåll till TV-apparater som stödjer Miracast.

Windows 8.1 kommer att vara tillgängligt från och med i höst någon gång, och kommer vara gratis till Windows 8 användare.

Källa: extremetech

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.