Man kommer få tillgång till gratis WiFi i Göteborg men det gäller bara några tjänster till en början, man hoppas på att kunna bygga ut det successivt.

Göteborgs Stad har nu bekräftat att man kommer avsätta två miljoner kronor i nästa års budget för att bygga upp ett gratis WiFi i Göteborg och till en början kommer man lägga detta fokus på där mycket folk rör sig.

Vi kommer att börja i de centrala delarna, där det är mycket folk, turister och ungdomar, säger Conny Johansson.

Om man får igenom denna budgeten får vi svar den 15 juni då då man tar beslutet på kommunfullmäktige.

Men man kommer inte kunna använda nätet som man vill till en början utan kommer istället ha fokus på att komma åt e-tjänster inom omsorg och att komma åt turistinformation. Men detta är till en början och Kommunalrådet, Conny Johansson (S) meddelar att man på längre sikt kommer satsa på att få ett fullt fungerande WiFi och alltså utnyttja det som vanligt internet.

Exakt när man planerar att ta detta WiFi i drift finns det inga uppgifter om eller om man ens har påbörjat uppbyggnaden av systemet eller inte. Vi får hoppas att fler städer vågar satsa på liknande lösning och att vi får tillgång till internet mer än bara våra operatörer.

Källa: GP

Tack Johan för Tipset

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


3 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.