Audi har presenterat en ny TT som med lite tur kanske kan bli verklighet och visst är den brutal, brutal både utseendemässigt och prestandamässigt.

Först visade VW upp sin Golf GTI Clubsport och nu har även Audi visat upp lite olika modeller inom clubsport-serien, där bland annat TT som får ett rejält lyft.

Bilen presenterades på Wörthersee som drog igång idag (13/5) och där fick vi se en ny TT med ett rejält lyft. Under huven hittar vi en femcylindrig 2.5 TFSI som tar hjälp av en elektrisk biturbo som alltså ska jobba snabbare och effektivare utan fördröjning, allt detta ger 595 hästar som ger hela 600Nm och med en vikt på endast 1 396kg så ska bilen klara av 0-100 på endast 3.6 sekunder och en topphastighet på 310km/h.

Turbon i sig måste få sin kraft från någonstans och allt detta via ett 48-volts litiumjonbatteri som man hittar i bagaget. Syftet är att detta batteri även ska förse bilen med all annan elektricitet som behövs.

Inspiration till denna TT har Audi bland annat fått från 1989års Audi 90 Quattro IMSA GTO med rejäla luftinsläpp och en enorm bakvinge bland annat. Som ni kan se på bilderna är det alltså ett rejält lyft mot en ”vanlig” TT och kanske får vi se ett och annat inom en snart framtid.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.