Nvidia visar verkligen upp vad dom går för nu när deras flaggskepps grafikkort även kommer komma till bärbara datorer och det blir ett mindre lyft men välbehövligt.

Sommaren 2019 fick vi ta del av Geforce RTX Super-korten till stationära datorer och det var inget jätte lyft men fortfarande en liten prestandahöjare.

Nu kommer dessa Super-korten även till bärbara datorer vilket kan få framtida gaminglaptops att bli riktiga kraftpaket.

Dom två korten som tillkommer är RTX 2070 Super och RTX 2080 Super som kommer att bland annat bli ersättare till tidigare korten RTX 2070 och RTX 2080. Det kommer att erbjudas i två olika utföranden, antingen fokus på prestanda där vi har högre klockfrekvens eller en med mer energieffektivitet som även kallar för Max-Q.

Det är 8 GB GDDR6 på båda korten som gäller och CUDA-kärnorna har ökat en aning, på RTX 2080 Super hittar vi nu 3 072 stycken mot 2 944 på vanliga RTX 2080.

Geforce RTX Super laptop

Nvidia har jobbat mycket med energieffektiviteten på dessa två korten för att få ner dessa så mycket som möjligt och i sin tur kunna få ut mer klockhastighet. Bland annat introduceras “Max-Q Dynamic Boost” där man egentligen lånar lite energi från processorn för att ge grafikkortet en liten knuff och i detta fallet 15% mer kraft.

Priserna för RTX 2070 Super och RTX 2080 Super kommer att ligga desamma som hos dom vanliga korten så detta blir rent av en ersättare. Även RTX 2060 kommer att finnas tillgänglig på bärbara datorer och kommer att ersätta tidigare GTX 1660 Ti.

Första datorerna med nya RTX Super-korten kommer enligt Nvidia att lanseras redan slutet på april och innan året är slut kommer det finnas över 100 nya modeller. Vilka som blir först ut med nya RTX Super-korten återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.