Nvidia har valt att spendera lite pengar oc har nu köpt upp ARM som kan betyda att vi får se Nvidia-chips även i telefonerna framöver.

ARM som tidigare ägdes av Softbank har nu alltså köpts upp av Nvidia för hela 40 miljarder dollar. Detta är ett köp som det har ryktats om i några månader nu men nu är det alltså bekräftat och håller på att genomföras.

Vad detta betyder exakt återstår att se, men Nvidia verkar redan ha planer på att ta sig in med sin kunskap på mobilmarknaden betydligt mer och det verkar främst handla om att få in sin kunskap om AI i telefonerna.

Nvida och ARM kommer fortfarande vara öppna för att samarbeta med andra företag så någon större förändring där kommer nog inte ske och skulle inte kunna tänka mig att Nvidia slutar samarbeta med flera av dom andra företagen som är beroende av tillverkningen som ARM står för.

Jensen Huang, VD och grundare hos Nvidia säger följande gällande uppköpet av ARM:

“AI is the most powerful technology force of our time and has launched a new wave of computing. In the years ahead, trillions of computers running AI will create a new internet-of-things that is thousands of times larger than today’s internet-of-people. Our combination will create a company fabulously positioned for the age of AI.”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.