Vi hade hoppats på att få se Geforce RTX 3080 Ti i Nvidias senaste event, men tyvärr och anledningen är komponentbrist.

Nyligen hade Nvidia årets första event där dom bland annat visade upp RTX 3060, men många trodde och hoppades på att vi även skulle få RTX 3080 Ti bekräftat men tyvärr.

Nu har det kommit uppgifter om att Nvidia valt att senarelägga lanseringen av RTX 3080 Ti till senare i år om vi har tur, anledningen är komponentbristen som uppstått. Dom flesta om inte alla tredjepartstillverkare har svårt att få ordning på RTX 30-serien korten och förmodligen vill Nvidia att marknaden ska stabilisera sig innan ännu ett nytt efterlängtat kort lanseras.

Exakt när vi får se Geforce RTX 3080 Ti är fortfarande oklart, jag tror inte ens att Nvidia själva har någon riktigt tidsplan för det nya kortet, men det vi vet är att det helt enkelt är på gång och när tillverkningen verkligen har dragit igång på riktigt att vi kan få se ännu ett monsterkort.

Jag skulle gissa på att vi kan få se Geforce RTX 3080 Ti till sommaren eller lagom efter sommaren, innan dess verkar bli svårt med tanke på alla nya grafikkorten som Nvidia och AMD presenterat samt alla konsoler som är i full produktion nu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.