Nintendo Switch Lite har äntligen bekräftats och blir en Switch konsol som är helt och hållet bärbar, alltså ingen dockstation.

Efter flertalet rykten är det alltså dags nu, Nintendo Switch Lite har presenterats och blir en konsol som är helt och hållet fokuserat på bärbart och detta har även påverkat storleken lite på konsolen.

Skärmen på Switch Lite hamnar på 5,5 tum istället för 6,2 tum som vanliga Switch har. Joy cons som annars är löstagbara sitter fast denna gången dock så kan man vara flera och spela på Switch Lite om man redan äger Joy cons eller av någon anledning vill ha dom separat.

Några funktioner som försvinner är HD Rumble och IR som annars sitter på ena joy con, men gyro finns kvar samt möjligheten att utöka utrymmet med micro-SD.

Som ni kanske redan listat ut så går det alltså inte att koppla Switch Lite till tv då det varken finns stöd för dockstationen eller möjligheten att koppla en HDMI-kabel i konsolen.

Men inte alla spelen kommer ha stöd för Switch Lite, spelet måste ha stöd för “handheld mode” vilket dom flesta kommer att ha men är spelet beroende av rörelsesensorer så är det tyvärr kört. För att se om spelet har stöd för just det spelet ni vill ha ska ni se efter symbolen ni ser nedan.

 

Batteritiden med Switch Lite ska enligt Nintendo vara lite bättre med tanke på den mindre skärmen och förmodligen lite större batteri. Enligt Nintendo ska Switch Lite klara av 3 till 7 timmar spelande beroende på vilket spel m.m.

Nintendo Switch Lite kommer att börja säljas den 20:e september och priset hamnar på 2 500 kronor och för att jämföra med vanliga Switch som går på ungefär 3 600 kronor ordinarie pris. Det kommer att finnas tre olika färger att välja mellan grå, gul eller turkos samt en Pokémon-version av konsolen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


4 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.