Netflix

Internet går väldigt varmt nu när allt fler stannar hemma och nu meddelar Netflix samt Youtube att dom sänker kvalitén på sina tjänster.

När allt fler sitter hemma och allt fler använder internet mer än vanligt och då främst till tjänster som Netflix och Youtube så kan det få internet att gå riktigt varmt, till och med kanske påverka allas hastighet eller tillgång.

EU:s kommissionär Thierry Breton som är ansvarig för den inre marknaden varit i kontakt med Netflix och Youtube om det finns möjlighet för dessa två giganter att sänka kvalitén under en viss period för att internet ska fungera och räcka för alla.

Nu har både Netflix och Youtube bekräftat att dom under 30 dagar kommer att sänka kvaliteten på all video som spelas upp, men exakt hur mycket framgår inte. Att Netflix gör denna sänkning ska påverka ungefär 25 procent av bandbredden som används till tjänsten bara i Europa.

Detta beslutet kommer att gälla i hela Europa, men vi i Sverige behöver nog inte oroa oss för detta då vi för det mesta har bra internet och snabb uppkoppling.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


7 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.