Microsoft Xbox Wireless Headset släpps i mars

Microsoft kom med en överraskning och har nu presenterat sitt svar på ett gamingheadset till Xbox, ser lovande ut till ett bra pris.

Xbox Wireless Headset kom verkligen som en överraskning, här har vi ett headset med stilren design och det var längesedan som Microsoft faktiskt släppte ett eget headset till Xbox, senaste var till Xbox 360.

Xbox Wireless Headset kommer kanske inte helt oväntat att fungera utmärkt först och främst med Xbox One och Xbox Series X|S, men det går även att använda på PC samt telefonen via bluetooth.

Microsoft har lärt sig en hel del med hörlurar från deras Microsoft Surface-headset där vi bland annat kan justera volymen genom att rotera en sidan, lika lätt kan vi justera balansen mellan spelljud och chattljud.

Xbox Wireless Headset

Något som Microsoft satsat på när det gäller Xbox Wireless Headset utöver själva ljudkvaliten är mikrofonen. Headsetet ska ha två riktade mikrofoner som på så sätt ska hjälpa till att ta bort oljud och fokusera på spelarens röst, något som helt klart är viktigt och något som inte många andra tillverkare tänker på.

Batteritiden hos Xbox Wireless Headset ska ligga på 15 timmar enligt Microsoft, eftersom headsetet laddas via USB-C så ska 30 minuters laddning räcka i fyra timmar om behövet skulle komma.

Är man sugen på Xbox Wireless Headset så får man vänta till 16 mars och prislappen vänta ligga på cirka 1 000 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.