En av nyheterna Microsoft hade med sig till Surface-eventet var inte helt oväntat Surface Laptop 3 som får ny hårdvara samt lite nya färger.

Surface Laptop 3 kan man välja att antingen ha en skärm på 13 tum med upplösningen 2256 x 1504 eller 15 tum med upplösningen 2496 x 1664 pixlar men det som gömmer sig under skalet är där det hänt mest. Inte helt oväntat kanske så kommer vi kunna välja på Intels 10:e generations Intel Quadcore-processor som ingår i Ice Lake-serien.

Men vi kommer även kunna välja AMD Ryzen-processor som dom kallar för “Surface Edition” och tack vare dessa två nya generation processorer så ska Surface Laptop 3 vara dubbelt så snabbt mot Surface Laptop 2 och hela tre gånger så snabb om man väljer att jämföra med Macbook Air.

När det gäller RAM får vi nöja oss med 16 GB denna gången men lagring kan vi välja på upp till 1 TB på 13 tums modellen men 15 tummaren kan ha 32 GB i ram samt 512 GB SSD.

Äntligen, äntligen så har Microsoft valt bort mini Displayport och detta har ersatts med USB 3.1 Type-C som blir allt vanligare, konstigt nog så har den inte stöd för Thunderbold 3. Vi hittar även en USB-A samt en 3,5 mm anslutning för ljud.

När det gäller att ladda nya Surface Laptop 3 så kommer båda modellerna att ha stöd för snabbladdning vilket gör att vi kan ladda 80 procent av batteriet på endast en timme och då ska batteritiden vara ungefär 11 timmar.

Vill man köpa 13 tum modellen får man betalar 999 dollar medan 15 tum kostar 1 199 dollar. Vad dom exakta priserna är i Sverige återstår att se. Surface Laptop 3 börjar säljas 22 oktober.

Färgerna som vi kommer kunna välja mellan är svart, blå-silver samt guld.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.