En av dom stora nyheterna från Microsoft är Surface Pro X som är den kraftfullaste 2-i-1-dator som bjuder på allt det som vanliga Surface Pro saknar annars.

En överraskning som Microsoft hade med sig och som kanske inte alla var med på är den kraftfullaste Surface Pro som heter Surface Pro X. Här hittar vi en skärm på 13 tum med en upplösning på hela 2880 x 1920 pixlar samt en tjocklek på endast 5,3 millimeter.

Under skalet hittar vi bland annat LTE vilket gör att vi har internet i stort sett överallt. Under skalet hittar vi en ARM-processor som Microsoft själva tagit fram och kallar för Microsoft SQ1. Prestandan ska fortfarande vara hög enligt Microsoft och vara hela tre gånger bättre än Surface Pro 6 som var utrustad med Intel Core-processor.

Detta är helt klart en flaggskeppsmodell där vi hittar en riktigt bra display, tunn design och fastän sin tunna design så har Microsoft lyckats få dit två stycken USB-C portar.

Vilket Windows 10 det handlar om återstår dock att se och jag hoppas verkligen inte det handlar om Windows 10 on Arm.

Microsoft Surface Pro X  börjar säljas den 5 november och priset börjar på 999 dollar, vad priset hamnar här i Sverige återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


5 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.