Metroid Prime 4 byter utvecklare och försenas kraftigt

Nintendo har nu gett oss lite mer information om vad som egentligen händer med Metroid Prime 4 och tyvärr ser väntan ut och bli riktigt lång.

Jag har personligen inte varit något jätte fan av Metroid-spelen men ändå spännande och kul när en såpass gammal spelserie lever vidare idag och såg fram emot att få se och höra mer om gällande Metroid Prime 4.

Första gången vi fick höra om Metroid Prime 4 var i juni 2017 där vi fick en väldigt kort teaser och mer en bekräftelse om att spelet är på gång. Sedan dess har det varit tyst och vi har varken fått se eller höra något om spelet, fram tills nu.

Nintendo bekräftar nu att man väljer nu en annan studio som ska göra spelet vid namn Retro Studios som kort och gott är studion som ligger bakom originalserien och helt enkelt kan detta med Metroid.

Retro Studios har dock meddelat samtidigt att dom kommer börja om helt från början med utvecklingen av spelet då det som tidigare utvecklats inte alls höll måttet därav att Nintendo valt att byta utvecklare. Enligt mig är detta ett stort plus då Nintendo vill leverera det bästa dom kan av denna spelserien och vill helt enkelt inte göra sina fans besvikna, nackdelen nu är att vi istället kommer få vänta ännu längre på att få se eller höra något om spelet.

Det är nog inte bara fansen som är besvikna utan även Nintendo som hade hoppats på att få släppa Metroid Prime 4 i år eller nästa år i alla fall, nu får vi istället vänta betydligt längre men med säkerhet ett riktigt bra spel denna gången.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.