Metro Exodus blir exklusivt på Epic Game Store

Deep Silver meddelar bara två veckor innan lanseringen att Metro Exodus inte kommer till Steam istället tidbegränsad exklusivt på Epic Games Store.

Metro Exodus är ett väldigt efterlängtat spel och bara två veckor innan lanseringen så har Deep Silver valt att byta plattform helt.

Som vanligt var det tidigare bestämt att spelet skulle släppas på Steam men så blir inte fallet, nu har Deep Silver gått ut med informationen om att Metro Exodus kommer att släppas exklusivt på Epic Games Store i ett år vilket betyder kort och gott att spelet kommer till Steam fast först 14 februari 2020.

Har man dock redan hunnits förhandsboka spelet på Steam så kommer allt fortsätta som vanligt och man kommer kunna fortsätta spela på Steam den 15:e februari, samma gäller Expansion Pass samt kommande DLC.

Efter att jag har hört hur mycket Steam faktiskt tar av kakan från utvecklarna så är jag inte överraskad att allt fler och fler går över till Epic Games Store för att få en minst lika bra tjänst och tjäna mer på det som utvecklare. Nyligen skrev jag också hur Square Enix väljer att gå över till The Division 2 till Epic Games Store helt och hållet, dissar alltså Steam helt.

Sitter man dock på konsol PS4 eller Xbox One behöver man inte bry sig om vart spelet släpps och datumet som gäller för både PC och konsol är 15:e februari.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.