Det är snart dags för en ny stor uppdatering till macOS som denna gånger heter Monterey och får flera trevliga nyheter denna gången.

macOS ser ut att börja ta form på riktigt dom senaste uppdateringarna, Apple jobbar hårt med att få macOS bli mer funktionsrikt samtidigt som allt fler ser ut att använda operativsystemet.

macOS Safari

Safari

Apples webbläsare Safari är kanske inte min stora favorit, men det börjar komma lite intressanta funktioner som kanske gör att man överväger ett byte i alla fall. Denna gången har gränssnittet i Safari blivit betydligt renare där man har flyttat om och mer eller mindre fått en helhetsbild i webbläsaren, snyggt och stilrent.

En annan trevlig nyhet är att man nu kan gruppera sina flikar lättare och på så sätt spara dom så man enkelt kommer åt alla sina flikar i dom olika grupperna. Sen har det även hänt en hel del under skalet på Safari såsom att den har blivit snabbare, säkrare och helt enkelt lättare att använda.

Dessa uppdateringar som Safari kommer med gällande på alla plattformar alltså macOS, iOS och iPadOS, tillägg i safari kommer nu även följa med till iOS och ipadOS framöver.

macOS Shortcuts

Genvägar

Tillslut så kommer Genvägar till macOS som sedan en tid tillbaka funnits tillgängligt på iOS. Med hjälp av genvägar kan man skapa sina egna automatiseringar på olika sätt, just genvägar kommer att finnas tillgängligt i stort sett överallt så finns väldigt få begränsningar på vad man faktiskt kan skapa.

Automator som är en liknande funktion men lite mer krånglig och kräver lite mer kunskaper kommer att finnas kvar ett tag till, inget som kommer försvinna dom närmaste åren enligt Apple.

Airplay

Aldrig riktigt fattat varför det tagit sån tid, men nu har Airplay äntligen kommit till macOS vilket gör att vi kan till exempel spela upp musik från vår iPhone direkt i vår Mac eller varför inte visa upp bilder och videor direkt på macen från iPhone eller iPad.

Som vanligt kommer en beta att släppas under sommaren, men till hösten släpps alltså macOS Monterey till alla.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.