Logitech presenterar G915 och G815

Dags för nyheter från Logitech och denna gången handlar det om två nya tangentbord riktat mot gaming med låg profil och ena är trådlöst.

Logitech har presenterat två nya gamingtangentbord G915 och G815 där båda har en låg profil vilket gör dom tunnare men är fortfarande utrustade med mekaniska brytare. Både G915 och G815 har endast en maxhöjd på 22 millimeter vilket verkar vara något som blir allt vanligare med låga tangentbord.

Både G915 och G815 kommer att utrustas med Logitech nya brytare Romer GL där slaglängden har halverats och ska enligt Logitech registrera ett knapptryck 25 procent snabbare. Men som vanligt när det gäller brytare så finns det olika att välja mellan Romer GL-brytare som är linear, tactile eller clicky.

Det som skiljer sig mellan G915 och G815 är att G915 är ett trådlöst tangentbord som använder sig av Logitech Lightspeed-teknik som vi kan se hos Logitechs gamingmöss. Antingen väljer man att koppla G915 med hjälp av USB-dongle som följer med eller så går det lika bra via bluetooth, batteritiden ska enligt Logitech vara ungefär 135 dagar om man väljer att stänga av RGB-ljuset annars får man nöja sig med 12 dagar.

Båda tangentborden är utrustade det som jag har saknat som är media-knapparna samt ljudvolym-hjulet som ser ut att vara lite i fokus nu om man tittar på videon nedan.

Det går redan nu att köpa både G915 och G815 på Logitechs hemsida och inom kort även hos återförsäljarna.

Priset för G915 ligger på 2 690 kronor medan G815 går på 2 090 kronor.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.