Linksys har nu släppt ett nytt mesh system som kommer att bjuda på senaste wifi-standarden men tyvärr påverkar detta prislappen.

Det kommer allt fler routrar och mesh system som bjuder på WiFi 6 vilket är den nya och snabba wifi-standarden. Linksys har nu presenterat Velop WiFi 6 vilket kommer göra att detta mesh system kommer täcka upp en yta på 280 kvadratmeter och detta med endast en enhet, behöver man större yta så är det flera enheter som gäller och mesh systemet som gäller.

Velop WiFi 6 går även att användas med kabel då den har fyra ethernet-portar på baksidan samt en USB-port som är perfekt om man vill skapa sitt egna NAS-system hemma. Det trådlösa gör dock att man koppla upp 50 enheter via WiFi 6 men hur hastighet och dylikt fördelas framgår inte.

Det finns inte jätte många mesh system idag som har stöd för WiFi 6 och det är kanske inte så konstigt med tanke på att WiFi 6 fortfarande är såpass nytt vilket gör att prislappen blir hög också. Velop WiFi 6 är tyvärr inget undantag då bara en enhet kostar 400 dollar och behöver man två enheter för att skapa ett mesh system får man betala 700 dollar. Det finns även Velop-system som är utan WiFi 6 och då är prislappen betydligt lägre, för en enhet så kostar det 130 dollar eller två enheter för 200 dollar.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


5 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.