Jony Ive som är mannen bakom flera av designen som Apple än idag jobbar på har valt att lämna Apple helt och hållet nu för att starta eget.

Jony Ive har varit ett stort namn och väldigt viktigt namn för Apple, tidigare chefdesigner väljer nu alltså att lämna Apple helt, redan tidigare i år så bekräftade Apple samt Sir Jonathan “Jony” Ive att han vill starta eget men kommer samarbeta med Apple.

I somras när Ive pratade om att starta eget så nämnde han Apple flera gånger som kund samt att Apple kommer vara deras första och kanske viktigaste kund till en början. Det vi inte vet dock är vad företaget som Ive valt att starta kommer att jobba med, men förmodligen kommer det ha nånting med design att göra om vi känner Ive rätt.

För dom som inte vet så är det Jony Ive som är mannen hos Apple som tog fram design till iPhone, iPod samt iMac vilket mer eller mindre har blivit flera ikoniska produkter.

I nuläget finns det ingen ersättare för Jony Ive hos Apple utan istället är det Evans Hankey och Alan Dye som får dela på designchef posten. Samtidigt som detta nu har bekräftats så har Jony Ive plockats bort från listan över Apples översta ledning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.