Apple har till iOS 14.5 uppdateringen gett möjligheten till att inte bli spårad av appar, något som tycks vara väldigt populärt.

Apple har nyligen släppt vad dom kallar för ”App Tracking Transparency” som ska ge iOS-användarna möjligheten att välja om appar ska få spåra hur vi använder appen samt vår position eller inte.

Detta är något som tydligen väldigt många valt att INTE tillåta, analysföretaget Flurry har i sin senaste undersökning fått fram endast 11 till 13 procent av 5,3 miljoner användare säger Ja till att spåras av en app, tittar man i USA så är det under fem procent som tackat ja till detta.

Så intresset från användarna att inte spåras är stort, vi vill inte att appar ska ha den koll och kontroll som dom faktiskt har. Det ska bli intressant att se hur denna siffran ser ut i Sverige och Europa när väl ett analysföretag väljer att ge sig på detta, jag tror att väldigt många väljer att inte spåras och att detta är något som kommer fortsätta även framöver.

Jag hoppas bara att apptillverkarna inte stänger av funktioner och tjänster för att man inte tillåts bli spårad vilket inte låter helt omöjligt eller långt ifrån tyvärr.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.