IKEA fortsätter att ta fram för smarta hem och denna gången är det två olika modeller av luftrenare, ena lösningen riktigt smart sådan.

Starkvind heter den nya serien och vi har två olika modeller av luftrenare. Ena modellen är som en vanlig luftrenare som man ställer på golvet, ganska stilrent och enkel design.

Men den andra modellen är den som jag tycker IKEA gjort riktigt smart, dom har alltså byggt in en luftrenare direkt i ett sidobord där funktionen ska vara densamma, det ska alltså vara mjöligt att rensa upp 99,5 procent av dåliga partiklar i luften.

Man kommer kunna justera luftrenaren via vindreglage och eftersom detta är en smart produkt så går det även att koppla upp den mot IKEA:s Trådfri-system och i sin tur ska göra att vi kan styra Starkvind via smarta röstassistenter.

Borta i USA börjar Starkvind att säljas i oktober och då ligger prislappen på 129 dollar för golvmodellen och 189 dollar för sidobordet. Svenska priser eller datum när den börjar säljas har ännu inte avslöjats.

IKEA Starkvind IKEA Starkvind

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.