Huawei Mateview GT

Huawei har nu valt att satsa på mer än bara telefoner i Europa, bland annat skärmar som kommer som två olika modeller.

Mateview ser ut att kunna erbjuda riktigt intressanta skärmar, nu till en början handlar det om två olika modeller.

Huawei Mateview 28

Huawei Mateview 28 är en skärm på 28,2 tum och har ett bildförhållande på 3:2 vilket är ovanligt för en skärm. Skärmen kommer att bjuda på 4K+ UHD som har en bredd på 3 840 pixlar och en höjd på 2 560 pixlar, ovanligt men kan vara rätt så användbart. Portar som man kan dra nytta av i skärmen är Mini Displayport 1.2, HDMI 2.0, USB 3.0 och en USB Type-C.

Huawei Mateview 28 har en IPS-panel vilket bland annat ger kontrastförhållande om 1 200:1, ljusstyrkan är dock på endast 500 nits men ska dock erbjuda HDR 400. Detta är helt klart en skärm som har fokus på bild och video då Huawei själva säger att den är kalibrerad från fabrik vilket ska ha stöd för 98 procent av DCI-P3 och 100 procent av sRGB. Enligt Huawei så ska skärmen även vara certifierad för TÜV Rheinland Low Blue Light och Flicker Free.

Huawei Mateview GT

Den andra skärmen som kanske är den lite mer intressanta heter Huawei Mateview GT och här har vi en skärm med fokus på gaming. Bland annat hittar vi en inbyggd soundbar i foten på skärmen.

Mateview GT har en storlek på 34 tum med bildförhållande 21:9 med upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på 165 Hz. Det ska finnas stöd för både AMD Freesync samt Nvidia G-Sync. Detta är en skärm med en krökning men då på 1500R som känns ganska standard.

Mateview 28 kommer att kosta 6 999 kronor medan Mate GT går på 5 999 kronor. Båda skärmarna kommer att börja säljas under september månad.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.