Huawei Mate X försenas till september

Huawei hade tydligen planer på att släppa sin vikbara telefon Mate X sedan i sommar, men försenas nu till hösten.

Vikbara eller böjbara telefoner ser inte ut att vara riktigt redo för marknaden ännu, först valde Samsung att försena Galaxy Fold till just nu fortfarande obestämd tid, men Huawei ser ut att göra samma sak.

Från att planera släppa Mate X under juni månad så flyttas detta nu till September istället och största anledningen enligt Huawei är för att man vill förbättra skärmen och ska inte vara några problem gällande komponenter eller problemen dom har med USA just nu.

Men samtidigt vet vi att Huawei jobbar för fullt för att få färdigt sitt egna operativsystem som just nu heter Hongmeng OS och ska vara färdig om ungefär sex månader, ett operativsystem som kanske skulle vara perfekt för Mate X.

Dock vet vi att Huawei håller på att förhandla med den amerikanska staten gällande bland annat Android och kanske hittar man en lösning på detta inom kort och Mate X inte alls drabbas av problemen med operativsystemen.

Som det ser ut nu så är det september månad som gäller när det kommer till Mate X men detta kan flyttas ännu längre fram om dom inte får ordning på ett vettigt operativsystem.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.