Huawei själva har nu bekräftat att flera kända svenska appar är på gång till deras app-butik bland annat BankID som många är beroende utav.

Som dom flesta vet så får inte Huawei använda sig av Android och som det ser ut nu verkar det heller inte finnas någon lösning på detta. Men Huawei vill fortfarande att vi i Sverige ska använda deras telefoner med deras egna app-butik som nu kommer att få flera svenska appar.

Huawei har just nu 20 anställda i Sverige som jobbar på att få ordning på lokala appar och denna grupp kommer att utökas till 40 personer inom kort.

En att som är på gång just nu och kommer inom kort är BankID som är en viktig app för många, men flera appar är på gång och förmodligen handlar det då om bland annat banker och statliga appar såsom skatteverket och försäkringskassan.

AppGallery som Huaweis egna app-butik heter har över 500 miljoner användare över hela världen och om Huawei kommer fortsätta satsa på denna butik eller om man väljer bort det den dagen Android kommer tillbaka återstår att se.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.