HTC VIVE Focus Plus är headsetet som släpps med fokus på företag och inte konsumenterna, men vad är nytt eller förbättrat?

HTC fortsätter att uppdatera sina VR-headset och denna gången är det Vive Focus som står på tur och förutom uppdatering även får ett nytt namn, Vive Focus Plus.

Vive Focus Plus kommer bland annat att utrustas med nya handkontroller som ska vara bättre på alla sätt än föregångarna. Ett exempel är att handkontrollerna nu klarar av att läsa av sex riktningar medan föregångaren bara klarade av tre. Även knapparna har fått sig ett lyft och är nu tryckkänsliga vilket dom inte var tidigare.

I själva headsetet hittar vi bland annat Snapdragon 835, AMOED-display med en upplösning på 2880 x 1600 pixlar och bilduppdateringsfrekvens på 75 Hz.

Tyvärr så kommer Vive Focus Plus till en början att endast säljas till företag och om det kommer släppas till konsumenterna är i dagsläget okänt men jag skulle gissa på att man vill få igång försäljningen först till företag. Det finns tyvärr inget pris på headsetet men med tanke på att Vive Focus kostar 599 euro så får vi nog räkna med lite högre pris än så.

Jag tycker det är kul att VR-headset uppdateras men jag har egentligen sedan dag ett, när dessa headset var i betastadiet sagt att VR är inget som kommer ta fart på riktigt, främst för att det är krångligt för många och för att AR kommer ta betydligt mer plats då det är lättare och funkar egentligen vart som helst, men vi får se vad framtiden säger om dessa prylar, om VR kommer att överleva eller om AR tar över.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.