HP lanserar nya VR-headsetet Reverb G2

HP har nu i samarbete med Valve och Microsoft tagit fram ett nytt VR-headset där upplösningen imponerar men även funktionerna som kommer med.

HP känner sig nu redo att lansera sin andra generation av Reverb där man inte har gett upp virtual reality och har denna gången tagit hjälp av Microsoft och Valve i ett samarbete.

HP Reverb G2 kommer med rejäla skärmar som har totalt 9,3 miljoner pixlar och det gör att varje öga får en upplösning på 2 160 x 2 160 (totalt  4320 x 2 160 pixlar). Förutom högupplösta skärmar så får vi även RGB-färgområde fullt ut och synfält på 114 grader. Uppdateringsfrekvensen är på 90 Hz vilket ska ge en bättre upplevelse.

Fastän det är imponerande högupplösta skärmar så är det samma som sitter i första generationen Reverb men dom är kvar med allt rätt då dom gör sitt jobb.

Det viktiga med dagens VR-headset är att dom kan läsa av hur man rör sig och ge en spårning för att ta bort illamåendet, HP Reverb G2 är utrustad med totalt fyra kameror som har koll på detta.

När det kommer till komforten hos HP Reverb G2 så har HP valt ett annat material som är med flexibelt och andra kuddar som ska göra det bekvämare att ha på sig headsetet längre perioder.

Ljud är minst lika viktigt och även här kommer Reverb G2 att bjuda på 3D-ljud som är placerade ungefär 10 millimeter från örat där återigen komforten finns i fokus och man vill kunna använda headsetet med lurarna längre perioder.

HP Reverb G2 kommer att ha stöd för Windows Mixed Reality och Steam VR där det kanske inte finns många stoar AAA-titlar bland spel, men efter succén med Half-Life: Alyx kan allt hända.

HP Reverb G2 kommer att börja säljas slutet på september och prislappen hamnar på 6 500 kronor.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


5 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.