Med nya produkter som en spelkonsol, smart watch, mediaspelare och lågprismobiler driver Google Android ännu längre.

Google jobbar på många nya produkter vilket får det dominerande Android OS att bli ännu större. Med sin egen spelkonsol och en ny smart-watch som kan kopplas ihop med sin smartphone, samt med en Androidbaserad mediaspelare så sprids mjukvaran till andra produkter än bara smartphones och tablets.

Lika väl som detta betyder en ökad spridning av Android så motverkar det även att liknande produkter skapas av Apple då Google skapar sin egen hårdvara. Rykten säger att Google hoppas på att designa och släppa dessa produkter själva och siktar på att släppa minst en av de i höst.

När det gäller spelkonsolssidan så gör Google enligt rykten sin egen, och det är delvis en reaktion på att det finns förväntningar om att Apple kommer lansera en konsol som nästa steg i sin produkt Apple TV. Det sägs också att Ouya som är en Android-driven konsol är en annan inspirationskälla för Google.

Mer gällandes spelkonsoler, har det kommit ett rykte om att Google arbetar med en Nexusmärkt Kinect-liknande spelkonsol, något som inte kunnat bekräftats.

Google förbereder sig även för att få in Android – förmodligen Key Lime Pie – i smartphones som ska ha lägre pris för att strama upp Androidmarknaden mer globalt. Detta kan också vara ett förberedande steg inför de rykten som går om att Apple ska släppa en lågpris-iPhone.

Andra typer av produkter som Google planerar att ha som iteration för Android är laptops men även apparater som till exempel kylskåp. De planerar att göra detta med att ge Android OEM’s större frihet när de använder sig av plattformen. PC-tillverkare, till exempel HP, arbetar redan på en Androidbaserad laptop med hela Googles web service, och dessa datorer skulle kunna tävla med Microsoft Windows.

Källa: Wall Street Journal

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.