Google Assistant 2.0 blir bättre på alla sätt

Det är ingen tvekan om att Google satsar enormt på Google Assistant och nu är den snabbare, smartare och mer personlig än nånsin.

Under årets Google I/O event så fick vi höra om en hel del nyheter som Google jobbar på men även hur en tjänst som Google Assistant har fått sig en rejäl uppgradering där vi mer eller mindre kan kalla det Google Assistant 2.0.

Bland annat har nya Google Assistant blivit upp till 10 gånger snabbare med att öppna upp appar och egentligen göra allt det man säger till den att göra. Responsen från att man säger till Assistant att göra något tills dess att den svara är enormt liten.

Men en annan demonstration dom gjorde var att ställa frågor och öppna upp appar såsom kalender, gmail, kalkylator m.m. och allt detta utan att behöva säga “Hey Google” varje gång utan man kan prata med Google Assistant mer “naturligt”. Google Assistant implementeras även allt mer med andra appar där man ska kunna säga att man ska börja träna och i sin tur öppna upp specifik app eller liknande.

Google Assistant kommer även kunna ha lite bättre koll på familjemedlemmar där man till exempel kan fråga “Hur är vädret hos mamma?” och i sin tur vet Google Assistant vem mamma är samt vart mamma bor, detta måste man dock ställa in manuellt första gången.

Google Assistant är helt enkelt smartare än tidigare och kan göra fler uppgifter utan att vi behöver tänka på att skriva in några uppgifter eller liknande.

Duplex är en annan tjänst som Google jobbat hårt med och detta är en AI-baserad bokningstjänst där vi egentligen bara kan säga åt Google Assistant att boka ett bord på en restaurang eller varför inte boka flyg och hyrbil med hjälp av en mening, resten tar Google Assistant och Duplex hand om och det ända vi behöver göra är att bekräfta bokningen via ett enkelt knapptryck.  Ganska så uppenbart att Google vill underlätta allt mera för oss och att vi ska slippa göra en massa onödigt som tar onödig tid och som en AI kan klara av galant.

Dock kommer Google Assistant 2.0 att dröja, först ut är Pixel-telefonerna som får denna uppdatering först till hösten och därefter förmodligen även andra tillverkare. Sitter man på en icke Pixel-telefon så får man nog vänta till nästa år nån gång.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.