Huawei P30 Pro

Google vill dra igång sitt samarbete med Huawei igen men för att göra detta måste USA godkänna detta, dom har dock gjort det för Microsoft.

Det har varit över ett år sedan som Google och Huawei fått avsluta sitt samarbete och alla Google tjänster försvann från nya Huawei enheter.

Nu har dock Google bekräftat från Sameer Samat som är chefen över Google Play att dom har ansökt om att få samarbeta med Huawei igen men för att det ska bli verklighet måste alltså USA själva godkänna detta.

Huawei släpper fortfarande sina nya telefoner med Android men dessa telefoner har inte tillgång till tjänster från Google såsom Google Play, Google Maps, Youtube, Gmail m.m.

Det är inte helt omöjligt då Microsoft sökte om ett sådant tillstånd eller licens för att få sälja Windows 10 till Huaweis laptops och det gick igenom. Nu håller vi tummarna för att även Google blir godkända och detta framför allt för att Huawei fortsätter ta fram riktigt bra telefoner med riktigt bra kameror.

Vi kommer hålla utkik om hur detta gå för Huawei och Google, vi håller tummarna nu att detta går vägen och så fort vi vet mer kommer det upp på Teknikhype.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.