Det är nu klart att samtliga Gamestop-butiker i Sverige kommer att stängas under 2020 vilket inte kommer som någon överraskning precis.

Gamestop har haft det riktigt tufft sedan näthandeln kom in i bilden och i stort sett tagit över nästan all handel när det gäller just spel.

Bara för någon månad sedan var det snack om att Gamestop kommer stänga ner flertalet av sina butiker i Sverige men nu är det alltså klart att alla fysiska butiker som idag finns i Sverige kommer under 2020 att stängas ner helt.

När alla butiker väl har stängt då kommer även online-delen att stängas ner vilket kort och gott betyder att Gamestop försvinner helt från Sverige.

Vilka butiker samt när just den butiken stänger ner kommer man kunna följa via Gamestops hemsida.

Gamestop informerar oss om följande nedan:

Med tanke på denna gradvisa nedstängningen av butiker ber vi er vänligen notera att från och med den 11 december 2019 gäller följande: 

  • GameStop kommer att sluta utfärda presentkort och du uppmanas att använda befintliga presentkort så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess att de stänger) eller online.
  • GameStop kommer fortsätta att erbjuda butikskredit avseende vissa utvalda varor. Butikskredit tillämpas omedelbart i samband med köp, som en rabatt på ditt köp. Du uppmanas att använda befintlig butikskredit så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess de stänger) eller online.
  • GameStop kommer härmed sluta utfärda Level 3-medlemskap. Kunder som innehar Level 3-medlemskap med en giltighet på sex månader eller längre kommer att erhålla en rabattkupong om 99 kronor, som kan användas i våra butiker inom tre månader från dagen för utfärdandet.
  • GameStop kommer att upphöra med försäljningen av GameProtection och kunder rekommenderas att använda befintlig GameProtection, i förekommande fall, så snart som möjligt i de butiker som är öppna (till dess att de stängs).
  • GameStop kommer att upphöra med förhandsbokningar på kommande artiklar och du uppmanas att uppvisa ditt kvitto i butiken för att få full återbetalning av handpenning som erlagts kontant i samband med förhandsbokning. Kunder som erlagt handpenning i samband med förhandsbokningar genom nyttjande av butikskredit kommer att erbjudas rabatt motsvarande hela inbytesvärdet vid nästa köp.
  • Instruktioner hur kunder kan reklamera produkter i enlighet med befintliga garantivillkor kommer att finnas tillgängliga online i syfte att tillse att reklamationer hanteras på ett lämpligt sätt framöver.

Samtliga kunderna informeras härmed om att för det fall presentkort och andra tillgodohavanden inte utnyttjas före butikernas stängning eller innan upphörandet av onlinetjänster, kan dessa tillgodohavanden inte utnyttjas till fullo.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.