Macbook Pro

FaceID har varit med oss på iPhone och iPad ett tag nu och frågan många ställt sig är när funktionen kommer till Mac och nu verkar det vara på gång.

Det var när iPhone X lanserades som även FaceID ersättare tidigare touchID (fingeravtrycksläsare) där spekulationerna genast började om att FaceID kommer garanterat till fler produkter.

Det har nu gått fyra år och iPad Pro har precis fått ta del av FaceID medan iPhone telefonerna haft tjänsten hela tiden, men nu kan även Mac-datorerna kanske få ta del av FaceID.

Man har nämligen hittat lite kodrader såsom “FaceDetect” och “BioCapture” som tidigare har varit referenser på iOS och faceid. TrueDepth-kamerna som används till detta finns endast på iPhone och iPad men som med största sannolikhet kanske även kan komma till Mac nu.

Om det endast handlar om Macbook eller även stationära Mac såsom iMac och Mac Pro återstår att se. Vi håller i alla fall tummarna för att fler produkter får ta del av FaceID än bara iPhone och iPad.

Min gissning är att kommande Macbook med Apples egna processor, Apple Silicon kommer vara den första Macbooken som är utrustad med FaceID och kanske även blir endast Macbook med Apples egna processor. Men om detta stämmer återstår att se och förmodligen något vi kommer få bekräftat till nästa Apple event.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.